Emre Mahallesi'ne Yeniden 7 Kat

Emre Mahallesi'ne Yeniden 7 Kat

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mayıs 2017 10:46
Emre Mahallesi'ne Yeniden 7 Kat

 6 mahallenin kentsel tasarım projesi kapsamında Emre'den gelen bazı itirazlar üzerine iptal edilen plan değişikliği yeniden yürürlüğe konuldu. Isparta Belediyesi'nin 6 eski mahallede uyguladığı Kentsel Tasarım Projesi kapsamındaki plan değişikliği ve 18 uygulaması Emre Mahallesi'nde bazı itirazlar nedeniyle kısmen iptal edilmişti.

Emre Mahallesi Muhtarı Gürcan Süvay ve mahalle sakinlerinin Belediye Başkanı Günaydın'a yaptığı özür ziyareti ve itiraz dilekçelerinin geri çekilme sürecinden sonra iptal edilen plan değişikliği yeniden yürürlüğe konuldu. Meclis İmar Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Emre Mahallesi'nde kentsel tasarıma uygun plan değişikliği yendien yapıldı. İmar Komisyonu raporu doğrultusunda mecliste alınan Emre Mahallesi kararı şöyle:

"05.08.2016 tarih ve 182 sayılı Belediye Meclis kararı ile onaylanan değişiklikte itirazlar neticesinde uygulamada sorun oluşturabilecek alanlar yeniden düzenlenerek Emre Mahalllesi 123.Cadde ve 125. Cadde ve 3822 sokaklar arasında kalan yaklaşık 78 bin m2 alanda değişiklik yapılarak park ve yeşil alanlar oluşturularak daha yaşanabilir bir plan düzenlemesi yapılması ve yarılna sosyal donatı alanlarına karşılık yapılaşma koşullarının E=1.60 ve Yençok:21.50 olarak düzenlenmesi ve değişikliklerin 1/5000 nazım ve 1/1000 uygulama imar planlarına işlenmesi komisyonumuzca uygun bulunmuştur."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.