Emrespor Başkanı Ali Çalışkan İstifa Etti

Isparta Emrespor Kulüp Başkanı Ali Çalışkan, yaptığı açıklamada istifa ettiğini duyurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ocak 2013 01:13
Emrespor Başkanı Ali Çalışkan İstifa Etti

Isparta’da spor adına olumlu bir hareketin bulunmadığını söyleyen Çalışkan, “kulübe daha fazla olumlu anlamda katkı sağlayamacağım için istifa ediyorum” dedi.

Bu zamana kadar Emrespor ve kendisi hakkında yapılan olumsuz açıklamalara hiçbir şekilde cevap vermediğini dile getiren Çalışkan, “Bu görev ateşten bir gömlektir. Yapılan bu tür açıklamalar da bu gömleğin giyilemeyeceğini göstermiştir” dedi.

Takımı bu hale getiren olaylan ligin en başında başlamıştır diyen Çalışkan, “Disiplinin olmadığı yerde hiç bir şey olmaz. Maalesef Emrespor olarak bunu sağlayamadık. Ayrıca yapılan yanlış transferler ve maddi sıkıntı üst üste gelince gelinen durum ortadadır” yorumunu yaptı.
İstifasının gerekçesini yazılı bir açıklamayla bildiren Çalışkan, “Isparta Emrespor’a hiç kimsenin maddi ve manevi olarak destek vermemesinden sonra oluşturulan bütçe sonucunda kulübe başkan olarak seçildim. Göreve gelmiş olduğum günden beri hep bir şeyleri daha iyiye götürme konusunda ekibimize yardımcı olmaya çalıştım. Bugüne kadar birkaç olay haricinde teknik ekibin işlerine bile karışmamaya herkesin kendi görevini yapmaya çalışmasına yardım etmeye çalıştım. Ben takımın başına geldiğimde maçların başlamasına 1 hafta vardı ve transfer kapanmıştı. Takımı bu hale getiren olaylar aslında en başında başlamıştır.

Birkaç oyuncumuz hariç Yapılan transferlerin hiç biri takıma katkı sağlamayıp gruplaşma, taraf tutma ve takım disiplinini bozucu davranışlarda bulunmuşlardır. Kendilerine ve menejerlerine ödenen pararların tamamı çöpe gitmiştir. Disiplinin olmadığı yerde hiç bir şey olmaz. Maalesef Emrespor olarak bunu sağlayamadık. Ayrıca yapılan yanlış transferler ve maddi sıkıntı üst üste gelince gelinen durum ortadadır. Ben bugüne kadar Emrespor’a, futbolculara ve satınalmalara yapmış olduğum ödemeleri banka yolu ile yaptım. Elden yapmış olduğum ödemeler de bulunmaktadır. Hakkımıda çıkan spekülasyonlar asılsızdır. Benim ne EMRESPOR’un gelirine ihtiyacım vardır ne de oradan para almışlığım vardır. Bugüne kadar yaptığım ödemeler banka dekontları ve belgelerle sabittir. O yüzden bir şahide veya açıklamaya ihtiyacım yoktur. Fakat tek başına bir insan para ödeyerek bir spor kulubünün üstesinden gelemez. Benim bütçem bellidir.

Yönetimimizden Fehmi GÜLVER hariç hiçbir kimsenin maddi katkısı benim olduğum dönemde olmamıştır. Olduğu iddia ediliyor ise taraflara geri ödemesi de belgeler ile sabittir. Ben şuanda vermiş olduğum para ile ilgili bir endişe kaygı duymuyorum elimizde ki belgeler bize yeterlidir. Benim haricim herkes olaylara daha hakim ve yönlendirici oldular. Ben perde arkası oyunlara alışık değilim. Hakkımda çıkan haberlere ve yapılan yorumlara gülüp geçiyorum. Ben kulübün ne 1 lirasını aldım ve de oradan gelen bir para ile hayatımı idam ettirdim. Babam da olsa kimsenin parasını kurtarmaya gelmiş bir kukla değilim.

Ben bir işadamıyım ve adım Ali ÇALIŞKAN. Bu saatten sonra bu tarz konuşmalara halkın son verip Emrespor sevdalılarına takımlarını kurtarmaları doğrultusunda hareket geçmeleri yönünde çağrıya davet ediyorum. Fakat kimsenin de harekete geçip bir şey yapacağına inanmıyorum. Çünkü yorum yapanlar ve çok konuşanlar sadece yapabildikleri şeyleri yapıyorlar. Yani eleştiri. Bu görev ateşten bir gömlektir. Bu kelimeler ile giyilemez. İcraat yapın da görelim. İlk önce konuşanlar gelip seyrettikleri maçın biletini ödemekten kaçmayacak sonra eleştiri yapacak. Takıma çay ısmarlamamış insanlar konuşmayacaklar. Sessiz kalmamız efendiliğimizdendir. Benim alnım açık ve vicdanım rahattır. Isparta’da spor adına olumlu bir hareket bulunmamaktadır. O yüzden yönetimde ki arkadaşlarıma Allah’tan yardımcı olmalarını diliyor ve kulübü biran önce satıp üstlerinde ki bu yükten kurtulmalarını temenni ediyorum. Daha fazla olumlu anlamda katkı sağlayacağıma inanmadığım için görevimden istifa ediyorum” dedi.

Levent DOĞAN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
28 Yorum