Emresporlulardan Sitem Dolu Açıklama

Isparta Emrespor Kulüp Başkanı Ali Çalışkan düzenlediği basın toplantısında Isparta’nın takıma sahip çıkmadığını belirterek sitem dolu açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Kasım 2012 15:42
Emresporlulardan Sitem Dolu Açıklama

Çeşitli internet sitelerinde haklarında yorumların yapıldığını söyleyen Çalışkan, yapılan eleştirilere tepki gösterdi. Çalışkan, “Takıma sahip çıkacak işadamlarına mesaj göndermek istiyorum. Gelsinler bize destek olsunlar” dedi. Çalışkan, yönetim ve futbolcular olarak da kenetlendiklerini ileri sürdü.

Isparta Emrespor Kulüp Başkanı Ali Çalışkan, yönetim kurulu üyeleri, Teknik Sorumlu Hakan Şimşek ve futbolcular, Barida Hotel’de bir basın toplantısı düzenledi. Kulüp Başkanı Çalışkan, protokolün yanı sıra A’dan Z’ye herkese serzenişte bulundu.

Çalışkan, ilgisizlikten dolayı sitem ederek, “Biz Isparta’yı zaten sileceğiz. Hiçbir yerden destek yok” diye sitem etti. Çeşitli internet sitelerinde haklarında yorumların yapıldığını söyleyen Çalışkan, yapılan eleştirilere tepki gösterdi.

TAKIM KENETLENDİ

3. Lige ilk kez çıkan Emrespor’un yeni yeni kadrosunun oturduğu belirtern Başkan Çalışkan, takımın oyuncusundan yöneticisine kadar birbirine kenetlendiğini söyledi.

Emrespor haberlerine devamlı olumsuz yorumlar yapıldığını ve bu yapılanların kendilerini üzdüklerini söyleyen Çalışkan, “Hakkımızda Emrespor’la ilgili çeşitli spekülasyonlar yapılıyor. Biz bu haberlerin içeriğini ve yönetim kurulumuz ve futbolcular olarak aydınlatmayı düşündük. Bizim takımımız yeni yeni oturmakta ve 3. Ligde ilk senemiz. Futbolcularımız yeni yeni kaynaşıyor. Yönetim olarak birbirimizi tanıyoruz abi ve kardeşiz.
Galibiyet haberlerimizin altında bile yorumlar yapılıyor. Emrespor’un maddi problemleri var. Yönetim anlamında anlaşmazlık var şeklinde yorumlar yapılıyor.
Gökhan Altıntaş, masör Ökkeş Bey ve Hakan Hocamın yardımcısı hocası Ender Bey’le yollarımızı ayırdık. Kimseyle durduk yere yollar ayrılmaz. Şehir dışında olmamdan dolayı Fehmi ve Gürcan Bey, bu ayrılıkların yönetim kurulu olduğu belirtilmiştir.
Yeri geldiğinde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi takımlarda mali kriz içinde. Emrespor mali kriz içinde değil. Mevcut bütçemiz var. Takım iddiadan gelen paralarla yönetilecek. Sezon başında gerekli masrafları yaptık. Herkes elini cebine attı. Atmayan olmadı. Herkes bütçesine göre elini cebine attı. Bu takım istikbal vaat ediyor. OYAK Renault ve Yimpaş Yozgat’u deplasmanda yenebiliyorsak Gaziantepspor’la berabere kalabiliyorsak biz kenetlenmişiz demektir. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.
Bu sıkıntılar tüm kulüplerde var. Bu yorumları yazan arkadaşlar hakkımızda iyi ve yorum yapan arkadaşlar acaba bir güne bir gün kalkıp ta bu da bizden olsun dediniz mi? Klavye delikanlılığını kimse yapmayacak. Biz bu yorumlar devam ederse hakkımızı yasal yollarla Cumhuriyet Savcılığı’nda arayacağız. Biz şimdi bunu nasıl çözebiliriz. Yönetim kurulu olarak yıkıcı değil, yapıcı olmaya çalışıyoruz.
Takımın bir sorunu nasıl çözeriz oturup konuşuyoruz. Biz bunu içimizde çözmeye çalışıyoruz. Ispartalı Isparta’da herhangi bir takıma sahip çıkmış olsaydı Ispartaspor küme düşmezdi. Bizim elimizden bu kadar geliyor. Bir yerel gazetede yönetici almaya değil vermeye gelmeli. Biz bir şey almadık. Biz zaten vere vere bir hoş olduk. Biz bu takıma emek verdik. Biz de A.Ş. olmayla ilgili zaten bir dilekçe verdik. Bunun bir maliyeti var. Biz koltuk meraklısı değiliz. Başarının olduğu yerde herkes var” şeklinde konuştu.


ISPARTA’YI SİLECEĞİZ
Tesisler konusunda da sıkıntı çektiklerini söyleyen Çalışkan, “Ne zaman tesislere geçmek istesek bahane üretip isteğimize karşılık vermiyorlar” dedi.
Emrespor’a her konuda olduğu gibi tesis konusunda da kimsenin yardımcı olmadığını belirtenr Çalışkan, maçlara Atabey’de hazırlandıklarını ve böyle giderse Isparta’yı sileceklerini söyledi.
Tesislerle ilgili ne zaman müdürle konuşmaya gitsek ‘orayı farklı spor dallarında kullanacağız’ cevabını alıyorum diyen Çalışkan, “Müdürüm ‘biz ne zaman tesislere geçeğiz’ dediğimde ‘biz orayı farklı spor dallarında değerlendireceğiz’ cevabını aldım. Ben şu an düşünüyorum, Isparta’da olimpiyatlarda biri altın madalya filan kazanmış. Olimpiyatlara adam hazırlayacaksak ben sana bir yere 50-100 bin TL yer açıveriyim. Gitsin orda çalışsın. Biz bu ilin profesyonel takımıyız” dedi.

ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYORUZ
Belediye Başkanı ve Vali’den hiçbir desteği görmediklerini söyleyen Çalışkan, “Valimizin derdi CHP Milletvekili Ali Haydar Öner olmuş, onla uğraşıyor. Başkanımızın derdi ise asfalt. Bize üvey evlat muamelesi yapmayın” dedi.

HEVESLERİNİ KIRMAYIN YARDIMCI OLUN

Takımın son oynadığı maçlarla bir seri yakaladığını söyleyen Isparta Emrespor Teknik Direktörü Hakan Şimşek, “oyuncuların heveslerini kırmak yerine onlara yardımcı olunmalı” yorumunu yaptı.

Bu kadar ilgisizlik arasında iyi sonuçlar almak pek de kolay olmuyor diyen Teknik hoca Şimşek, “Çocuklar bir seri yakaladılar. Şampiyonluğa oynayan takımdan puan alıp 2 deplasmandan galip dönmek kolay değil. Bu kadar ilgisizlik bir yerde bu başarıyı yakalamak kolay mı? Bence zor. Bir basından arkadaşımıza açıklama yaptım. Tek korkumuz deplasman değil, Isparta’nın duyarsızlığı demiştim. Bu insanların hevesini kırmak değil de yardımcı olmak gerekiyor. Tarık Hoca’nın bir söylemi var. Spor dipsiz kuyudur. İçeride var maç başı ve peşinat alacağımız da var. Biz durumdan memnunuz. Ufak tefek sıkıntılar olmuyor mu oluyor. Bu sıkıntılar herkeste oluyor. Sıkıntıları bu insanlara mal etmek doğru mu? 6 trilyonluk takımlar bizim altımızda oynuyor. Emrespor sahaya çıkamaz diyorlardı. Bugün dev takımları dize getirdik. Bu takıma destek olalım. 650 bin TL’lik miktarlık takımız” diye konuştu.

BİZ FEDAKARLIK YAPIYORUZ… YA ISPARTA

Takım olarak bir bütün olduklarını söyleyen kaptan Alihan Ünal, “oyuncular olarak biz fedakarlık yapıyoruz, peki ya Ispartalılar kendi takımına neden fedakarlık yapmıyorlar” yorumunu yaptı.

Takımda maddi olarak sıkıntıların olduğunu fakat oyuncuların bu sıkıntılar karşısında ferakarlık gösterdiklerini söyleyen takım kaptanı Ünal, “Takım kaptanı Alihan Ünal ise, “Takımda mükemmel bir arkadaşlık ortamı var.. Sahada oynayan ve oynamayan bir bütün. Bu da başarıyı getiriyor. Şu an maddi olarak bir sıkıntımız var. Sezon başında hesaplandı. Çok maliyeti olan bir takım değiliz.
Taksitlendirmeler var.. Peşinatı az da olsa geçen arkadaşlarımız var. Primlerimiz var. 3 gün geçiyor ama oluyor. Biz İddiaya giriyoruz parası 1 ay sonra geliyor. Bu da sıkıntı oluyor. Arkadaşların hepsi iyi niyetli. Paralarının gelmesini bekliyorlar.
Şu an 3 maçta 7 puan topladık. Aslında basit puanlarda kaybettik. Biraz daha erken başlasaydık ilk 5 içinde olabilirdik. Bu takımda birkaç Ispartalı arkadaşlarımız var. Biz dışarıdan geldik. Emrespor tüm kentin takımı. Biz fedakarlık yapıyoruz. Gaziantep’te maç yaptık. Lig TV ve NTV’de Isparta’nın ismi geçti. Biz Valiliği, Belediye’yi sahip çıkmaya davet ediyorum” diye konuştu.

EMRESPOR’A MARKA DEĞİRİ KATTIK

İlk kez 3. lige çıkan Emrespor’a marka değeri kattıklarını söyleyen takımın 2. kaptanı Kaleci Onur Topaloğlu, Emrespor’a Ispartalılardan fazla oyuncuların sahip çıktığını söyledi.

Topaloğlu açıklamasında, “Bizim rakibimiz daha üsteki takımlar. Şu an ne oldu, Emrespor’a biz marka değeri kattık. Tekrardan piyasaya çıkardık. Ne oldu bu takımdan bir şey olmaz diyorlardı. Lige kötü de başlamadık. İlk haftada yılların Kocaelispor’uyla içeride berabere kaldık. Gittik deplasmanda Elazığ Belediyespor’la 3-0’dan 3-3 maç verdik. Biz bu süreçleri yaşadık. Normalde bizim 3-0 öne geçmemizde mucize. Elazığ’ın da 3-3 berabere yakalaması da mucize. Bunlar kolay olmadı. Maddi imkansızlıklar tabii her kulüpte var. Ben esasında size teşekkür etmek istiyorum. Emrespor’u Ankara’da İstanbul’da anlatıyorsanız. Hiç kimse sahip çıkmıyor, siz sahip çıkıyorsanız bu sizin başarınız. Çok maliyetli takım değiliz. Cüz-i rakamlarla önemli işler yapabiliriz. Ben İstanbulluyum, Arif Bursalı, Alihan Antalyalı, Emrah Sansar Diyarbakırlı. İnanın biz bu takıma Ispartalılardan daha çok sahip çıkıyoruz. Yani herkes elini taşın altına sokmalı” şeklinde konuştu.

Levent Doğan

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum