En Az 2 Vekil Çıkarmalıyız

En Az 2 Vekil Çıkarmalıyız

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mart 2015 13:36
En Az 2 Vekil Çıkarmalıyız

CHP'den aday adaylığını açıklayan Eczacı İsa Dinçtürk, Isparta'da en az 2 vekil çıkarmak için çalışacaklarını bildirdi.

Eczacı İsa Dinçtürk, düzenlediği basın toplantısıyla CHP’den aday adaylığını açıkladı. CHP’nin önseçime dayalı milletvekili belirleme kararını parti içi demokrasi açısından tarihi bir gelişme olarak değerlendiren Dinçtürk, “Bu kararın alınmasında başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere emeği geçen tüm parti organlarımız ve yöneticilerimize saygılar sunar ve bu kararın partimizin kurumsal kimliğini ve tüzüğüne değiştirilemez maddesi olarak girmesini temenni eder ve savunucusu olmayı kendime görev bilirim. Başlangıçta birçok eleştiriye neden olabilecek aksaklıklar olsa da uzun vadede demokrasinin tabana yayılmasını sağlayacak halkımızdaki umutsuzluklara son verecek bir girişimdir. Nitekim, bugün benim gibi Isparta ve Türkiye sevdalısı birçok arkadaşım halkımızı Ankara'da en iyi şekilde temsil edebilmek için düşünce ve projelerini sizlere sunacaklardır. Her birimizin farklı düşünceleri basın ve medya aracılığıyla, miting ve toplantılarla halkımıza umut verecek, ülke, bölge, il, ilçe, kent ve kırsalda halkımızın takdirine sunulacaktır” dedi.

TUZAKLARDAN ÖZENLE UZAK DURMALIYIZ
CHP’nin geleneksel ve sadık seçmenlerinin oylarını alarak Milletvekili olmak kolaycılığına kaçmadan halkın tüm kesimlerinin takdirini alarak partisine katkı sağlayacağını ifade eden Dinçtürk, şunları söyledi: “Aksi bir düşünce aday adaylarının birbirlerinin omuzlarına basarak yükselmek ve başarıya ulaşmak gibi bir düşünce kaçınılmaz olacaktır ki diğer milletvekili aday adaylarının birbirleri ile çatışmasına neden olabilecektir. O nedenle bu tuzaklardan özenle uzak durmalıyız.

ISPARTA'DAN EN AZ İKİ MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞMALIYIZ
Çünkü bizler iktidar olmak istiyorsak, sadece bir milletvekili çıkaran Isparta düşüncesini terk etmeliyiz ve bu düşünceye en büyük katkıyı da bu davranışla sağlayacağımızı düşünüyorum. Ve Isparta'dan en az iki milletvekili çıkarmak için çalışmalıyız. Eğer siyasi koşulların bu kadar olgun olduğu bir dönemde basit hesaplarla dar alanda çalışmaya kalkarsak milletvekili olsak bile halkımızın gönlündeki iktidar olma arzusuna çare olamayacağımız gibi halkımıza karşı partimizin ve şahsımızın itibarını korumamız mümkün olmayacaktır. Ben şahsen milletvekilliğinden önce onurlu bir elçi ve halkımızın dertlerine çare olabilen - bulabilen saygın bir vatandaş olmayı tercih ederim.

PARTİ KÜLTÜMÜZÜN TEMELİ SEVGİ VE SAYGIDIR
Cumhuriyet Halk Partisi; birçok fikrin demokratik ortamda tartışılabildiği geniş bir düşünce platformudur. Partimizin temel öznesi halktır. Halkımızın Cumhuriyet merkezli yönetim, demokrasi anlayışıyla mutluluk ve gönence ulaşması için değişik yollar olabilir. Bu yol ve yöntemler yerel anlamda da farklılıklar gösterebilir. Dolayısıyla CHP içindeki insanlar birbirini dikkatle dinleyen ve anlayan saygı ve sevgi dolu kişilerdir. Parti kültümüzün temeli sevgi ve saygıdır. Ben bu açılımı, yani siyaset ve temsilin tabana yayılması, ön seçimin esas alınması, hatta parti üyeleri dışında halkımızın doğrudan uyarı ve tavsiyelerini dikkate alan doğrudan demokrasi ilkelerini yaygınlaştırma gayreti içinde olacağım.

AKP TERÖRÜNÜN SONA ERDİRİLMESİNİN TEK ÇIKIŞI CHP
Ulu Önder Atatürk’ümüzün iki büyük eserinden biri olan Partimizde 26 yıldır ödünsüz mücadele veren bir dava adamı olarak sosyal bir görev olarak kabul ettiğim şahısların değil halkın temsilcisi, koltukların değil meydanların ve gönüllerin temsilcisi olacağım. Şuanda yaşamakta olduğumuz AKP terörünün sona erdirilmesinin tek çıkışının Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıyla mümkün olacağını ve onların yıktıklarını, dün olduğu gibi bizler iktidarımızda yine kuracağız. Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında halkımızın varlık içinde, birlik içinde, özgür biçimde yaşaması için var olan gücümle çalışacağım.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum