En Az Bin Evi Su Basardı

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kentte yaşanan sel felaketiyle ilgili yaptığı açıklamada çarpıcı rakamlar verdi. Günaydın, sel felaketinde 280 evi su bastığını kaydederek “Biz çalışmamış olsaydık, en az bin evi su basardı” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Temmuz 2013 15:32
En Az Bin Evi Su Basardı

Isparta’da 3 gün etkili olan sağanak yağış sel felaketine neden olmuş ve bir çok iş yeri ve evi su basmıştı. Eleştirilerin hedefi haline gelen Başkan Günaydın, ilk göreve geldiği 1999 yılında normal sağanak yağışlarda bile 580 evi su bastığını söyledi.

Başkan Günaydın, “Biz sel baskınlarının yaşandığı 3 gün azami çalışma sergiledik. Ama size içtenlikle şunu söylemeliyim ki, Türkiye’deki hiçbir altyapı bu afete dayanmazdı. Ben 1999 yılında Belediye başkanı olduğum zaman Isparta’da sağanak yağışlarda bile 580 evi su basıyordu. Şimdi sağanaklarda bu sayıyı sıfıra indirdik. Ama 3 gün yaşadığımız bu olaylar 35-40 yılda bir başımıza gelecek olaylardır ve bunun adı afettir. Bu afette bile 280 evi su bastı” diye konuştu.

Belediye açısından sürecin öğretici olduğunu da kaydeden Başkan Günaydın, “Biz artık basınca dayanamayan yerleri de görmüş olduk. Ona göre yeni tedbirler almaya devam edeceğiz. Benimle dalga geçiyorlardı, alt yapıdan başka bir iş yapmıyor diye. Şimdi gördünüz mü altyapının ne kadar önemli olduğunu” ifadelerini kullandı.

Isparta Belediyesi olarak hasar tespit çalışmalarının dün gece tamamlandığını kaydeden Günaydın, “Başka yerlerde haftalarca sürecek olan bu çalışmayıda hızlı bir şekilde gerçekleştirdik ve raporladık. Bu Raporu da devletin ilgili birimlerine gönderdik” dedi.

Yaşanan felakette 280 evi su bastığını kaydeden Başkan Günaydın bu evlerden de sadece 18 tanesi ağır hasarlı bilgisini verdi.

Isparta Belediyesi olarak imar konusunda da bundan sonra daha sıkı bir çalışma içerisinde olacaklarını kaydeden Günaydın “Şimdi bazı ağır harslı evlere bakıyorum. Su basman seviyesinin altına yapılmış. Vatandaşımız yer kazandığını zannediyor ama oysa her şeyi mahfediyor. Bundanbiz de daha ciddi denetimler yapacağız” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum