En Başarılı Proje Yalvaç’ın

BAKA tarafından kendisine sunulan projeler içinde üç ilde en başarılı olanları belirlenip, bunlara yönelik örnek bir sunum yapıldı.

Yayınlanma:
En Başarılı Proje Yalvaç’ın

Ajansın Isparta ili için belirlediği ve örnek gösterdiği en başarılı proje Yalvaç Belediyesi’nin sunduğu “Yalvaç Medeniyetinin Markalaştırılması – 1 Günde 5 Bin Yıl” oldu.

Isparta, Burdur ve Antalya’nın sürdürülebilir kalkınması için bütüncül bir yaklaşım ile yerel potansiyeli harekete geçirecek katılımcı araçlar geliştirmek ve uygulamak amacıyla kurulan ve Kısa adı BAKA olan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, kuruluşundan bugüne pek çok projeye mali destek verdi. Kamu ve özel sektörden sunulan bu projeler geçtiğimiz günlerde Ajans tarafından bir değerlendirmeye tabi tutularak, üç ilden şimdiye kadar verilen projeler arasında en başarılıları seçilip BAKA’ya proje sunacaklara örnek teşkil etmesi için de bir sunumla tanıtıldı.

BAKA’nın 04 Nisan 2013 Perşembe günü Antalya’da gerçekleştirdiği ve 2014-2023 Bölge Planı hazırlıkları toplantısında Isparta, Antalya ve Burdur’dan seçilen örnek projeler sahipleri tarafından birer sunumla tanıtıldı. Isparta’nın en başarılı projesi olarak seçilen Turizmin Geliştirilmesi Ve Kullanılmayan Potansiyellerin Değerlendirilmesi Çerçevesinde 5000 Yıllık Yalvaç Medeniyetini Markalaştırma Projesi sunumu Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram tarafından sunuldu. Toplantıya proje sorumlusu Gökhan Köstüklü ile giden Başkan Bayram, toplantı katılımcılarına proje çerçevesinde hazırlanan kitap, broşür ve afişlerin bulunduğu birer de tanıtım çantası dağıttı.

Isparta’dan Yalvaç Belediyesinin belirlendiği en başarılı projeler seçiminde Burdur’da özel sektör tarafından sunulan Göl Turizmiyle ilgili proje ile Antalya’dan da yine özel sektörün sunduğu Orman Ürünleri’nin işlenmesi projeleri katılımcılara sunuldu. Buna göre de iki özel sektör projesine karşın kamu sektörüne ait tek proje Yalvaç Belediyesi’nin oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.