En Büyük Etnoğrafya Müzesi Kuruluyor

Temeli 15 Ocak 2011 Cumartesi günü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Isparta ziyaretinde atılacak olan Etnoğrafya müzesinin yapımı için ilk kazma vuruldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ocak 2011 17:51
En Büyük Etnoğrafya Müzesi Kuruluyor

Temeli 15 Ocak 2011 Cumartesi günü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Isparta ziyaretinde atılacak olan Etnoğrafya müzesinin yapımı için ilk kazma vuruldu.

Türkiye’nin en büyük müzesi haline gelecek olan Etnoğrafya müzesinde 3500 kilim ve bununla birlikte tarihi halılar da sergilenecek. İnşaat tamamlandığında Gül motifi ile Isparta ile özdeşecek olan müze Türk Kültürünü ve tarihini yansıtacak.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın Gökçay kavşağında yapılacak olan inşaat alanında incelemelerde bulundu. Proje hakkında da yetkililerden bilgi alarak çalışmalara yön verdi.

Başkan Günaydın inceleme sırasında yaptığı açıklamada, “15 Ocak’ta temelini atacağımız Etnoğrafya müzemizi Gökçay kavşağında inşa edeceğiz. Bu müzemizde 3500 kilim ve çeşitli halılar sergileyeceğiz. Müzemizde sergileyeceğimiz objelerimiz hazır durumdadır. Bu gün burada 15 Ocak’ta temelini atacağımız alanın keşfini yapıyorum” dedi.

Başkan Günaydın Isparta’nın simgesi haline geleceğini ifade ettiği Etnoğrafya müzesinin yapısı hakkında da bilgi verdi.

Günaydın, “ Bu bina Isparta’mızı simgeleyecek bir yapı haline dönüşecektir. Binamızın üzerinde 18 metre yüksekliğinde gül heykelimiz olacak. Bununla birlikte son yüz yıla imzasını atmış Isparta büyüklerinin de birer heykeli dikilecek. 70 metre yükseklikteki bir kuleye bu 10 büyüğümüzün de heykeli dikilmiş olacak. Ayrıca müzeyi gezmeye gelen vatandaşlar 70 metre yükseklikteki bu binadan Isparta’yı seyredebilecekler. Yani bir de seyir terasımız olacak” dedi.

Başkan Günaydın müze ziyaretine gelenlerin Türk Kültürü’nü görecek ve yaşayacaklarını belirtti. Günaydın ayrıca şimdiden müzenin Isparta’ya hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.