En Çok Bu Mesleklerde Açık Var

Devlet Personel Başkanlığı Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, öğretmen, polis ve doktor ihtiyacı hakkında konuştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mayıs 2014 12:28
En Çok Bu Mesleklerde Açık Var

DPB Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, son yılllarda en fazla öğretmen alımı yapıldığını ve her yıl 50 bin dolayında öğretmene ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Öğretmen ihtiyacının 127 bine çıktığına işaret eden Kumbuzoğlu, Milli Eğitim Bakanlığının bu açığı 3 yılda gidermesini beklediklerini söyledi.

Mehmet Ali Kumbuzoğlu "İkinci sırada üst düzeyde polis ihtiyacı var. Bunu da gidermeye çalışıyoruz. Sağlık ve yardımcı sağlık personelinde ihtiyaç diz boyu. Doktor ihtiyacımız çok fazla.

Tıp fakültelerinden her yıl 5 bin doktor mezun oluyor. Bu sayı az. Son 10 yılda 500 bin kamu personeli emekli olurken 1 milyon kamu personeli alındı. Müfettiş ve yardımcı sayısında azalma var.

Uzman sayısında, iş denetçi noktasında büyük artışlar var. 3 milyon civarında kamu görevlisi var. 812 bin civarında öğretmen, 14 bin hakim ve savcı, 120 binöğretim üyesi, 200 bin asker, sağlık hizmetlerinde toplam 384 bin kişi, 103 bin mühendis, 107 bin kişi din hizmetlerinde çalışıyor. Temmuz ayında 3 bin engelli kamuya yerleştirilecek" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.