En Çok Hangi Ders Seçildi?

Türkiye genelinde en çok seçilen dersin matematik uygulamaları dersi olduğu belirtildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Eylül 2012 10:07
En Çok Hangi Ders Seçildi?

Milli Eğitim Müsteşarı Emin Zararsız, bazı basın yayın organlarında yeni eğitim döneminde seçilen derslere ilişkin bilgilerle açılan imam hatip okullarının sayılarına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Matematik uygulamaları dersi en fazla seçilen dersimiz oldu. Bunu sırasıyla yabancı dil, Kuran-ı Kerim, ejansotuziki, Hazreti Muhammed'in hayatı ile spor ve fiziki etkinlikler dersleri izliyor. Yaşayan diller ve lehçeler ise mevcut seçimlik derslerin arasında en az seçilen ders oldu. Bunun böyle olması doğal çünkü belirli bölgelerde konuşulan diller olduğu için o bölgelerdeki insanlar tarafından seçildiği ortaya çıkıyor” dedi.

Seçimlik ders sayılarına ilişkin bilgi veren Zararsız, Türkiye genelinde matematik uygulamaları dersini yaklaşık olarak 495 bin, yabancı dil dersini 413 bin, Kuran-ı Kerim dersini 402 bin, Hazreti Muhammed'in hayatıyla ilgili dersi 256 bin, yaşayan diller ve lehçeler dersini ise 21 bin öğrencinin seçtiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.