En Düşük Emekli Maaşı 1.500 TL Olacak

CHP Isparta Milletvekili Aday Adayı Vedat Şenol, Türkiye Emekliler Derneği’ni ziyaretinde CHP iktidarında en düşün emekli maaşının bin 500 TL olacağını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mart 2015 12:58
En Düşük Emekli Maaşı 1.500 TL Olacak

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili Aday Adayı Vedat Şenol, Türkiye Emekliler Derneği’ni ziyaret etti.

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Abdulkadir Ersal ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Şenol, burada partisinin emekli politikalarını anlattı.

Türkiye’nin bir emekliler ordusu olduğunu kaydeden Şenol, “Türkiye gerçekten bir emekliler ordusu. Emeklilerimiz örgütlü güçlerini iyi kullanmalı. Allah devletimize zeval vermesin ama biz emeklilere kaşıkla verenler kepçeyle kendilerine alıyor. Böyle bir şey olamaz” dedi.

Şenol, “CHP olarak emekliler konusunda ciddi projelerimiz var. Bunları zaman zaman Genel Başkanımız da ekranlarda anlatıyor. Ben de il başkanlığım döneminde sık sık sizlerle görüş alışverişinde bulundum. Emekliler her zaman CHP’nin en önemli gündem maddelerinden birisi olmuştur” diye konuştu.

Partisinin iktidarında emeklilerin en düşük maaşının bin 500 TL olacağının altını çizen Şenol, “Emeklilerin en alt maaşı bin 500 TL olacak. Yine banka promosyonları bizim gündemimizde var. CHP iktidarı emeklilerimize bir yılda 12 + 2 maaş vadediyor. Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramında emeklilerimizin yüzü yere düşmeyecek” şeklinde konuştu.



İntibak Yasasına da dikkat çeken CHP Milletvekili Aday Adayı Vedat Şenol, “İntibak Yasası sizlerin de bildiği üzere 2012 yılında bizim seçim vaatlerimiz arasındaydı. AKP bizden esinlenerek sizlere söz verdi. Ama o sözü tutamadı. Şimdi biz tekrar ediyoruz; İntibak Yasası sizlerin istediği şekliyle CHP iktidarında çıkacak ve ben bunun en yakın takipçisi olacağım” dedi.

Emeklilerin sosyal yaşantısına da standartların yükseltileceğini kaydeden Şenol, “Bize soruyorlar kaynak var mı diye. Olmaz mı kaynak, hırsızlıkları, talanları durdurdunuz mu kaynak var” dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Abdulkadir Ersal da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Vedat Şenol bey de bizim derneğimizin üyesi. Kendisi de bir emekli, aynı zamanda esnaf. Emeklilerin içerisinde bulunduğu zor durumu kendisi de yakından biliyor. İl Başkanlığı döneminde de çeşitli zamanlarda istişarelerimiz oldu. Isparta’da 75 bin emekli var. Ama unutulmasın ki emekli bir musalla taşında bir de sandık başında hesap verir. Biz Vedat beye bu nezaketinden dolayı teşekkür ediyor, partisinin ön seçim sürecinde kendisine başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum