En Düşük Servis Ücreti 115 TL

65 okulda yaklaşık 20 bin velisi bulunan 100’e yakın araçla Isparta’nın öğrenci taşımada tek yetkili firması olan Sertur, servis fiyatlarının yeniden belirlendiğini açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Eylül 2012 10:42
En Düşük Servis Ücreti 115 TL

Sertur Yöneitim Kurulu Başkanı Mehmet Yücedağ ücretlerde çok fazla bir artışın yaşanmadığının altını çizerek yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilere ve öğretmenlere başarılar diledi.

Isparta’nın öğrenci taşımada tek yetkili firması olan Sertur, 2012-2013 eğitim öğretim sezonu hazırlıklarını tamamladı. Yeni vizyonu ile velilere en üst seviyede güven arzeden Sertur’daki son gelişmelerle ilgili olarak görüşlerini aldığımız yönetim kurulu başkanı Mehmet Yücedağ şunları söyledi. “her yıl rutin olarak gerçekleştirdiğimiz sezon açılışımızın bu yılkini geniş katılımlı bir törenle önümüzdeki günlerde yapacağız. “dedi.

ÖĞRENCİ FİYAT TARİFESİ YENİLENDİ
Diğer taraftan 2012-2013 eğitim öğretim sezonunda servisle taşınacak öğrencilerin yeni fiyat tarifesi de belli oldu. Buna göre Liselerde günde 2 sefer yapılan taşımalardaki ücretler 110 TL’den 115 TL’ye, ilköğretimdeki taşınacak iki seferde ise 115 TL 5 TL’de rehber ücreti 120 TL’ye, 4 sefer yapılacak taşımalarda ise Liselerde 140 TL’den 150 TL’ye, ilköğretimlerde ise rehbet creti ile birlikte 145 TL’den 155 TL’ye yükseldi.

TAM DONANIMLI ARAÇLAR
Sertur Yöneitim Kurulu Başkanı Mehmet Yücedağ ayrıca, vize süresi gelmiş araçların vize yaptırmadan araçlarına geri görüş sisteminin de takılması zorunluluğunun geldiğini belirtti. Hayata geçen bu uygulama ile öğrencilerin taşınması esnasında yaşanan yoğunluk nedeniyle şoförlere büyük ölçüde yardım sağlayacak sistem ile ilgili olarak bilgiler veren Yücedağ şunları söyledi “firmamız gerek teknoloji gerekse donanım açısından her türlü değişiklikleri yapıyoruz. Bundan böyle öğrenci taşıyan C plakalı öğrenci servislerine geri görüş sistemi zorunluluğu getirildi. Yani bugüne kadar olmayanlar için vize süresi geldiyse bu sistemi takma zorunluluğu getirildi.”dedi.

KAÇAK SERVİSLERE DİKKAT!
Isparta’da öğrenci taşımada tek yetkili olan Sertur’un haricinde kaçak ve yetkisi dışında öğrenci taşıyan ve taşıtan velilere de uyarılarda bulunan Yücedağ, “biz Sertur olarak velilerimizin bizlere emanati olan çocuklarımızı aldığımız gibi en iyi şekilde tekrar teslim edebilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak bazı veliler gerek fiyat olarak gerekse tanıdık vasıtasıyla taşımaya vesile olan kaçak ve yetkisiz servislerden de uzak durmalıdırlar. Çünkü olası bir kaza durumunda yetkisiz servislere göz yuman, okul idaresi, öğrenci velisi kim olursa olsun yasalar nezdinde bunun hesabını veremezler. O yüzden velilerimizi öğrencilerini en güvenli şekilde taşınması için işinde uzman kurumlar tarafından yaptırmalarını istiyoruz. Son yıllarda ilimizde de sıkça ortaya çıktığı iddia edilen kaçak servisler, taksilerle öğrenci taşıma işinin denetimi elbette yetkililerdedir. Bizler velilerin üzülmesini istemiyoruz. Öğrenci taşımada tek yetkili plaka C plakasıdır. Bunun dışında personel taşımacılığı yapan S plakalar bilei öğrenci taşıyamaz. Ayrıca ticari taksilerde bu işi yapamaz. Yapsa bile yönetmelikle belirlenen kurallar çerçevesinde yapabilir.”dedi.

DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR
Bu Hususlarla ilgili olarak bizim de bağlı bulunduğumuz kurumlar var. Bu vesile ilei Sertur’un gelişmesi vei vizyonunun değişmesinde bizlerden desteğini hiç bir zaman esirgemeyen Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birlik Başkanı Sayın Mehmet Aybatılı’ya, Şoförler Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı sayın Ahmet Tural’a, İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerine, Isparta Belediyesi başkanı Sayın Günaydın ve yetkililere teşekkür ediyorum.”dedi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum