En Fazla Gülü Toplamak İçin Yarıştılar

Isparta Belediyesi ile Gül, Gül Yağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK) tarafından Isparta Gülü'nün tanıtımı için kadınlar arasında gül toplama yarışması düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Haziran 2012 17:25
En Fazla Gülü Toplamak İçin Yarıştılar

İslamköy Beldesi'ndeki gül bahçelerinde düzenlenen yarışmaya 24 kadın katıldı. 20 dakika içerisinde 4.2 kilogram gül toplayan Zeliha Ulaş birinci oldu.

Müsemma Aykut, Havva Erdoğan ve Albiye Toksöz'ün 3.8 kilogram gül toplamaları üzerine jüri, ikincinin belirlenmesi amacıyla bu yarışmacılar için 10 dakikalık yeni bir yarışma daha düzenledi. Ancak bu sürede de 2.2 kilogram gül toplayıp yenişememeleri üzerine jüri, üç kadını da ikinci ilan etti.

Yarışmada üçüncülüğü ise 3.4 kilogram gül toplayan Hacer Bozkurt elde etti.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Türkiye'nin gül bahçesi Isparta'nın en önemli değeri olan gülü tanıtmak için gül toplama yarışması düzenlediklerini söyledi.

Amaçlarının hem gülün tanıtımını yapmak hem de insanlar arasında sosyal aktiveleri geliştirmek olduğunu belirten Günaydın, "Isparta'da gül mevsimi başladı, hasat yapılıyor. Türkiye'nin birçok bölgesinden kentimizdeki gül bahçelerine geziler düzenleniyor. Biz de böyle bir etkinlik düzenleyerek gülümüzü tanıtmak istedik" dedi.

GÜLBİRLİK Genel Müdürü Hasan Çelik ise Müftüzade Gülcü İsmail Efendi'nin 1888 yılında Bulgaristan'ın Kızanlık kentinden bastonunun içinde getirdiği gül tohumunun daha sonra Isparta'da toprakla buluşturduğunu anlattı.

Gülün sabah saatlerinde yapraklarını açmasıyla bahçelerde üreticiler tarafından mis kokular arasında toplanıldığını ifade eden Çelik, "Kent merkezi ve ilçeler gül kokmaya başladı. Dünyada gül yağı üretiminin yüzde 25'ini tek başına Isparta karşılıyor. Düzenlenen etkinlik ile kentin marka değeri olan gülü tanıtmayı hedefliyoruz" diye konutu.

Öte yandan, yarışmada dereceye girenlere GÜLBİRLİK tarafından çeşitli hediyeler, Isparta Belediyesi tarafından da teşekkür belgesi verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.