En İyisini Fener Kaptı!

Sarı-kırmızılılarda öncelik 3 bölgeyi dünya yıldızlarıyla takviye etmek. Ancak kadroda Fransa’dan transfer edilen Aurelien Chedjou ile birlikte 10 yabancının bulunması planları bozuyor Aysal ve Terim’in stratejisi gönderilen yabancı oyuncu kadar transfer

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Haziran 2013 11:25
En İyisini Fener Kaptı!

G.saray'da yeni yönetim kadrosu ile birlikte aracıları devreden çıkarıp futbol şubesini direkt kendisine bağlayan başkan Ünal Aysal önceki gün teknik direktör Fatih Terim’le birlikte kritik bir transfer zirvesi gerçekleştirdi.

Daha önce seçim listesini açıklarken “Hocayla benim aramda bir aracı kurum olmasına gerek yok. Direkt hocanın bana ulaşmasını istiyorum” diyen Aysal, Terim’le görüşmeleri bizzat yapacağını ifade ederken ikili tesislerde gerçekleşen divan kurulu toplantısından 1 saat önce bir araya geldi. Yaklaşık 1 saat süren transfer zirvesinden yaşanları VATAN açıklıyor.

5 İSİM ÖNDE
SARI-kırmızılıların yabancı sınırlaması nedeniyle transfer stratejisi ise ‘kim giderse o kadar oyuncu almak.’ Buna göre ilk takviye sol beke yapılacak. Sonra orta sahaya ardından da sol ya da sağ açığa bir yabancı alınacak. Ancak yeni sezonla birlikte 6’sı maç kadrosunda 4’ü ise tribünde olmak üzere sınırın 10 olması nedeniyle yeni yabancıların takıma kazandırılması için birçok ismin gönderilmesi şart. Nedeni ise Muslera, Eboue, Dany, Riera, Amrabat, Sneijder, Culio. Elmander ve Drogba’nın yanı sıra Lille’den Aurelien Chedjou’nun takıma katılması ile birlikte sarı-kırmızıların şu an zaten 10 yabancısı bulunuyor. Gönderilmesi düşünülen isimlerin başında Culio, Elmander, Riera, Amrabat ve Dany öne çıkıyor.

‘En iyisi Alper’di onu da Fener kaptı’
SOL bek probleminin çözülmesinin ardından Aysal ve Terim’in ağırlığı vereceği mevki orta saha. Önce iki sezondur kiralık olarak G.Saray formasını giyen Melo’nun bonservisinin alınması için çaba gösterilecek. Olmazsa diğer isimlere bakılacak. Olmazsa iyi bir yerli oyuncuyu transfer etmek. Melo’nun bölgesi için isimler konuşulurken Eskişehir ile anlaşılmasına ve görüşmelerin başladığının bildirilmesine karşın F.Bahçe’nin transfer ettiği Alper Potuk konusu da gündeme geldi. Hatta milli futbolcuyla ilgili olarak “Orta saha için en iyi Türk oyuncu Alper’di, onu da F.Bahçe kaptı” değerlendirilmesi dahi yapıldı.

Farfan ile Bastos için henüz girişim yok
G.SARAY’DA takviye yapılacak son bölge ise sağ ya da sol açık. Tercih iki bölgede de oynayabilen bir ismi takıma kazandırmak. Bunun için de aynı takımda oynayan Perulu Jefferson Farfan ile Brezilyalı Michel Bastos listede. Schalke forması giyen ikili için henüz teklif yapılmadı. Bunun için de eldeki bazı isimlerin gönderilmesi bekleniyor.

İlk yolcular Elmander&Culio
EMMANUEL?CULIO: 2 sezondur kiralık olarak başka takımlara gönderiliyor. Yeni sezonda da kalma ihtimali hiç yok. Transferde takasta kullanılması da söz konusu.

JOHAN ELMANDER: Sarı-kırmızılılarla 1 yıllık sözleşmesi daha bulunuyor. Ancak özellikle Drogba’nın gelmesi ile süre alması imkânsızlaştı. Oynama ihtimali ‘0’, kesin gidiyor.

DANY:Hem kontratı var hem de gönderilmesi durumunda yerine adam koyulması gerekiyor. Bu nedenle elden çıkarılacaklar içinde öncelikli tercih değil.

ALBERT?RIERA: Bu sezon çok başarılıydı. Ayrıca yıllık 3 milyon Euro ücretini ödemeye yanaşan yok. Giderse paranın yarısını ödemek durumunda olması da G.Saray’ın işine gelmiyor.

NORDIN?AMRABAT: 23 yaşında. Fatih hoca Faslı oyuncuyu beğeniyor. İyi bir teklif gelirse gidebilir. Bastos ya da Farfan’ın transferi halinde kalma şansı bulunmuyor.

2 sezonda 24 transfer
ÜNAL Aysal başkan seçildikten sonra G.Saray’ın başına Fatih Terim’in geçmesinin ardından sarı-kırmızılılar 24 transfer yaptı. Drogba ve Sneijder gibi yıldızların bulunduğu 10 yabancının yanı sıra 14 de Türk futbolcu G.Saray’a geldi.

Manipülasyon iddiasına dava yok
BORSADA manipülasyon yapıldığı iddiasıyla Ünal Aysal ve G.Saray Sportif AŞ yetkilileri için yapılan suç duyurusu ile ilgili karar açıklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı incelemenin ardından suç unsuru bulunamadığı gerekçesiyle ‘kovuşturmaya yer olmadığı’ kararına vardı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum