En Lezzetli Seminer ve Eğitim

Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneği’nden En Lezzetli Seminer ve Eğitim

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Aralık 2017 13:41
En Lezzetli Seminer ve Eğitim

Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneği, Eğirdir Nafiz Yürekli Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerine seminer ve uygulamalı eğitim verdi.

Isparta’nın yemek kültürü ile ilgili yaptığı tanıtım çalışmalarıyla dikkat çeken Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneği faaliyetlerine her gün bir yenisini daha ekliyor. Dernek son olarak Eğirdir’de Nafiz Yürekli Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri ile bir araya gelerek önce seminer verdi ardından da uygulamalı eğitime geçildi.

Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Alim Çimenkaya, dernek Genel Sekreteri Feyzullah Emin Sağlam ve yönetim kurulu üyeleri Mehmet Çetin ve Deniz Bolat’ın katıldığı seminer de mesleki bilgiler verdi.

Seminerin ardından uygulamalı eğitimin de yapıldığı etkinlikte sofra süsleme sanatı, sunum teknikleri, yemek dekorları konusunda uygulamalar yapıldı. Aldıkları eğitimden son derece memnun olan Nafiz Yürekli Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Aşçılık Bölümü öğrencileri ise edindikleri bilgi ve tecrübelerle donanımlarını artırdı.

Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Alim Çimenkaya, “Biz dernek olarak Isparta’nın yemek kültürüne özel bir önem veriyoruz. Yeni yetişen arkadaşlarımıza bir katkı sunabilmiş olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bundan sonra da benzeri etkinliklerle Isparta’mızın kültürel değerlerine kendi alanımızla ilgili katkılar sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Dernek Yöneticilerinden Mehmet Çetin ise kendisinin de Nafiz Yürekli Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi mezunu olduğunu hatırlatarak “Bugün oldukça heyecanlıyım. Mezun olduğum okulda genç arkadaşlarımıza tecrübelerimizi anlatmak beni çok mutlu etti. Bu okulda güzel anılarımız ve tecrübelerimiz oldu. Şimdi hayatımızı mesleğimizle idame ettirebiliyorsak bu okulun katkılarını unutamayız” diye konuştu.

Nafiz Yürekli Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Meral Tepe ise Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneği’ne teşekkür ederek “Öğrencilerimiz bugün farklı bir havayı teneffüs etti. Mesleğinde profesyonel olan ustaların bilgilerini kendi bilgilerine ekleyerek hem donanımlarını artırdılar hem de yeni ufuklar edindiler. Bu çalışma öğrencilerimiz kadar bizleri de heyecanlandırdı. Derneğimize bu katkılarından dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu tür etkinliklerin devamını bekliyoruz” dedi.










HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.