En Mutlu Yaşlılar Isparta'da

Batı Akdeniz'in En Mutlu Yaşlıları Isparta'da

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mart 2015 11:19
En Mutlu Yaşlılar Isparta'da

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Batı Akdeniz'in en mutlu yaşlıları Isparta'da bulunuyor. Isparta'daki 65 yaş ve üstündeki nüfusun yüzde 70,5'i mutlu olduğunu beyan etti.

TÜİK Antalya Bölge Müdürü Abdi Öncel, kurum tarafından "Yaşlılara Saygı Haftası" çerçevesinde yaşlı nüfusa özel olarak çıkartılan, 2014 yılı Antalya, Isparta ve Burdur illeri için yaşlılarla ilgili istatistikleri açıkladı.

Türkiye'de 65 ve daha yukarı yaş oranının genel nüfus içindeki oranının yüzde 8 olduğunu belirten Öncel, yaşlı nüfusunun yüzde 43,6'sını erkek, yüzde 56,4'ünü de kadın nüfusun oluşturduğunu bildirdi.

Öncel'in verdiği bilgiye göre, yaşlı nüfus oranı Antalya'da yüzde 7,2, Isparta'da yüzde 11,4,Burdur'da yüzde 13,8 olarak belirlendi.

Yaşlı bağımlılık oranını (Çalışma çağındaki her 100 kişiye düşen yaşlı sayısı) Antalya'da yüzde 10,3, Isparta'da yüzde 16,6, Burdur'da yüzde 20,3 oldu.

Bölgede yaşlı bireylerin en mutlu olduğu il yüzde 70,5 ile Isparta oldu. Burdur'da yaşlıların yüzde 66,5'i, Antalya'da da yüzde 57,7'si mutlu olduğunu bildirdi.

Türkiye genelinde ise mutlu olduğunu beyan eden yaşlı bireylerin oranının en yüksek olduğu il yüzde 82,1 ile Afyonkarahisar, en düşük olduğu il ise yüzde 31,9 ile Tunceli oldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.