En Önemli Pazarımızda Kaos Var!

Antalya İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, bölge ihracatında en önemli pazarın Irak olduğuna işaret ederek, Irak’ın ihracat pazarında bölge açısından 2. sırada olduğunu söyledi. Oysa en fazla ihracat hedefi Irak’tı…

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ekim 2013 15:32
En Önemli Pazarımızda Kaos Var!

Ortadoğu’da yaşanan kaos, bölge ihracatını da olumsuz yönde etkiledi. Ortadoğu’da yaşanan olaylar nedeniyle pazarda kısmi sorunların yaşanması ihracat hedeflerinde de sapmalara neden oldu.

2013 yılında en fazla ihracatı Irak’a yapmayı öngören Antalya İhracatçılar Birliği, açıkladığı verilerde Irak’ın ikinci sırada yer aldığına dikkat çekti.

Antalya İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, Ocak – Eylül döneminde bölge ihracatında en fazla payın otomotiv, hazır giyim, kimyevi maddeler, çelik ve Elktrik-Elektronik ürünlerinde gerçekleştiğini söyledi.

2013 yılı öngörülerinde en fazla ihracat payının Irak olduğunu kaydeden Satıcı, Ortadoğu’da yaşanan kaos nedeniyle Irak’ın ihracak listesinde ikinci sıraya düştüğünü söylerdi. Tüm olumsuzluklara rağmen rakamların umut verici olduğunu dile getiren Satıcı, hem ülkenin hem de bölgenin en önemli ihracat pazarının Irak olduğuna da vurgu yaptı.ajans32

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.