En Önemli Soruna Kadın Eli Değiyor

En Önemli Soruna Kadın Eli Değiyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Temmuz 2018 15:13
En Önemli Soruna Kadın Eli Değiyor

İstanbul Kadın ve Kadın Kuruluşları Derneği (İKADDER) Türkiye’nin Lider Kadınları Projesi kapsamında Isparta’da çalıştay gerçekleştirildi.

Hilton Otel’deki çalıştaya İstanbul, Samsun, İzmir, Karaman, Mardin, Erzincan’dan 17 katılımcı geldi. Bu ekipte konusunda uzman çalışmalar yapan isimlerin yer aldı. Canan Aydın, bölge bölge kadın sorunlarının masaya yatırıldığı bu çalıştayın çok önemli olduğunu söyleyerek çalıştayı açtı.

Proje tanıtımını İKADDER Başkanı Funda Ozan Akyol yaptı. Akyol, sorunların yerinde tespitinin önemli olduğunu kaydederek, bu proje için yola çıktıklarını söyledi. Akyol, “Türk Aile Platformu olarak senede 2 defa toplanıyorduk ve hep eksik kalıyorduk. Bu eksikliği bu proje ile gidermeye karar verdik. İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı projemize destek verdi. Projenin hakkını vererek dostluklar, sorunlar noktasında birlikte hareket ediyoruz. Kadın ve aile sorunları, madde bağımlılığı konularında tespitlerimiz olacak” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım, Yeşilay Derneği Başkanı Muhammed Sait Uyar, Baro Başkanı Avukat Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, Kadın Sorunları Komisyonu Başkanı Arzu Elma Benli, Hızırbey Mahallesi Muhtarı Zeynep Yiğit, Sidre Mahallesi Muhtarı Hacer İnci Özbey, UYUMDER Başkanı İbrahim Uzunköprü ve Gençlik Spor bakanlığı Bağımlılıkla Mücadele Birimi Üyesi Yaşar Erbil konuşmacı olarak katıldı.

Kadına Yönelik Şiddet Suç Oranları hakkında Isparta Baro Başkanı Avukat Gökmen Hakkı Gökmenoğlu konuştu. Gökmenoğlu, “Her geçen gün adli yardım bürosuna müracaat çoğalıyor. Bu da gösteriyor ki aile içi eğitim ve aile terbiyesi çok önemli. 24 saat karakola müracaat ettiğinizde ben avukat istiyorum dediğinizde hemen avukatınız gelecektir. Bunu çoğu kişi bilmiyor. Coğrafi olarak Isparta şanslı. Mağduriyetler had safhada değil. Sıkıntı eğitim, üniversite şehri olmamızdan kaynaklanan uyuşturucuda dikkatleri çekiyor. Bu konu bizi çok yordu. Çok üst düzey ailelerin çocuklarının uyuşturucu kullandığını, hatta Isparta’da alışıp yurt dışına çıkanlar olduğunu belirledik. AMATEM’in açılmasını istedik. Ancak, klinik açılmasına imkan sağlandı. Ama dikkat çeken konu AMATEM olan yerlerde uyuşturucu kullanımı artıyor” diye konuştu.

UYUMDER Başkanı İbrahim Uzunköprü, yaptığı konuşmada, uyuşturucu satışının her alanda yapılabildiğini söyleyerek, “Tedavi maliyetleri çok yüksek. Parası olan veriyor. Parası olmayan sokakta kalıyor ve sonu ölüm oluyor. Devlet tedavi ediyorum diye sermaye veriyor. Dünya’nın en başarı ülkelerinde tedavi 1-3 yıl sürüyor. Tedavide yeterli değil, ailelerin de faktörü önemli. 120 çocuğumuzun nasıl bu ortama itildiğini biliyoruz. 5 yılda bu rakama ulaştık. Devlet, bunu biliyor mu? Devletin eksikliği olduğunu düşünüyorum. Biz ilaç kullanmıyoruz. Vitamin ve soğuk duşlarla tedavi etmeye çalışıyoruz. Uyuşturucuyu bırakanlar bu mücadelede olmalı” diye konuştu.

Tüm gün devam eden çalıştay sonrası elde edilecek veriler, bir kitap halinde bakanlığa sunulacak. Çalıştayların bundan sonraki bölümü Doğu Anadolu ve Marmara Bölgesi’nde devam edecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.