Encümenden Ağır Ceza

Isparta Belediyesi Encümen’i dün şok bir karar alarak ağaç kesen bir şahsa para cezası kesti hem de savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mayıs 2013 17:23
Encümenden Ağır Ceza

Encümen aldığı karar gereğince ağaç kesen şahsa 500 tl hasar bedeli 183 tl’de para cezasına çarptırdı. Ayrıca encümen şahsa suç duyurusunda bulunarak mahkemeye verdi.

Encümene bizzat başkanlık yapan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, kesilen ceza hakkında kısa bir açıklamada bulundu.

“Isparta belediyesi olarak çok titiz ve hassaslıkla üzerinde durduğumuz beldemizi yeşillendirme ve ağaçlandırma gayretimizi sekteye vurdurmak isteyenler var. 15 yıllık birkaç ağacımız birkaç odun parçası yüzünden bir şahıs tarafından kesildiği görülmüştür. Encümenimiz ağacı kesen şahsa 500 tl hasar bedeli ayrıca 183 lira para cezasına çarptırılmıştır. Ayrıca şahıs hakkında suç duyurusunda bulunarak mahkemeye sevk edilmesine karar verdik” dedi.

Belediye Başkanı konu hakkında vatandaşa da seslenerek bu şekilde davranan şahısların bildirilmesini rica etti.

Günaydın ayrıca tarihten de misal vererek Kanunu Sultan Süleyman’ın çıkardığı bir yasa ile ormandan bir dal kesenin başının kesilmesini istediğini, vurgulayarak bu vatandaşın ağacın komple kesmesinin nasıl bir davranış olabileceğini düşünemediğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum