Endülüs'ten Günümüze Genç Bakış Makale Yarışması Tamamlandı

Endülüs'ten Günümüze Genç Bakış Makale Yarışması Tamamlandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Haziran 2017 14:36
Endülüs'ten Günümüze Genç Bakış Makale Yarışması Tamamlandı

Süleyman Demirel Üniversitesi Endülüs Medeniyet Araştırmaları Merkezi (ESMAM) tarafından bu yıl birincisi düzenlenen, “Endülüs’ten Günümüzü Bakış” temalı ulusal makale yarışmasının derece ve ödülleri, ön değerlendirme ve hakemlik sürecinden sonra belli oldu. Llisans kategorisinde 3 makale, lisansüstü kategorisinde ise 1 makale dereceye layık görüldü. 

Lisans kategorisinde “Dünyanın Ziyneti” adlı makalesi ile Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Hayriye Buşgut birinci, “Endülüs’ten İlhamla 21. Yüzyıl İslam Medeniyetinin Yeni Ufukları” adlı makalesi ile Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Şerif Karakurt ikinci ve “Batı’nın Çoğulculuk Anlayışı ve Endülüs” adlı makalesi ile Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Şeyma Kaç üçüncü oldu. Lisansüstü kategorisinde ise birinci ve ikinci olmaya layık görülen makale olmazken, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora öğrencisi Esra Sincar üçüncü olmuştur. Dereceye giren Hayriye Buşgut Endülüs Gezisi, Şerif Karakurt Bosna-Hersek Gezisi, Şeyma Kaç ve Esra Sincar İstanbul Medeniyet Gezisi kazanmıştır. Ayrıca, dereceye giren ve ön değerlendirmeyi geçen makaleler Kurtuba Dergisi özel sayısında yayınlanacaktır.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker H. Çarıkçı yarışma ile ilgili yaptığı açıklamada üniversitenin kendisine çizdiği Kurtuba Vizyonu çerçevesinde Endülüs medeniyetinden alınacak hayli ders olduğunu, bu tür faaliyetlerin de bu amaca hizmet ettiğini ifade etti. Endülüs Medeniyet Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ramazan Erdem ise yarışmanın insanların ilgisini Endülüs medeniyetine çekerek medeniyet tartışmalarında farklı bir pencere açtığını vurguladı. Yarışmayı koordine eden Endülüs Medeniyet Araştırmaları Merkezi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Elif Akkaş da merkez olarak bu tür yarışmaların her sene tekrar etmesini planladıklarını ve merkez olarak farklı projelerle faaliyetlerinin son hızla devam edeceğini ifade etti. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.