Engel Kalmadı

Isparta’da yıllardır şehir efsanesi haline gelen Raylı Sistem yada Hafif Raylı Sistem tartışmaları artık son buldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2014 16:26
Engel Kalmadı

Taşınmazların üzerinde veya altında teleferik ve benzeri ulaşım hatları ile her türlü köprü, metro ve benzeri raylı taşıma sistemlerinin kamulaştırma olmaksızın yapılmasına izin veren düzenleme TBMM'de kabul gördü. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gerekli maddi desteği temin ettiği takdirde şehre hafif raylı sistemi yada teleferiği yapabilir.

Şehrimizde ilk olarak dönemin Demokrat Partili Belediye Başkanı Mehmet Aybatılı'nın projesi olan ve rafa kaldırılan raylı taşıma aracının önünde engel kalmadı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Torba Yasa olarak kabul edilen kanun tasarıları arasında Belediyeleri de rahatlatacak adımlar atıldı. Bunlar arasında Isparta’yı ve Ispartalıları da yakından ilgilendiren kanunlar hayata geçirildi. Bu kapsamda Isparta’ya ilk olarak Mehmet Aybatılı tarafından getirilmek istenen raylı sistem projesi hakkında da bilgiler var. Bilineceğe üzere şehre raylı sistem getirilmesi için 1 milyon nüfusa ihtiyaç var ancak, ilimiz raylı sistemden yararlanamayacağı için hafif raylı sistem olarak tabir edilen ulaşım araçları da alternatifler arasında.

Bu hafif raylı sistemi kurmak için ise bazı kanunu sıkıntılar yer alıyorduk Bu sorunlar TBMM'de kabul edilen torba yasa ile de son buldu.

BAŞKAN GÜNAYDIN NE DEMİŞTİ? '1 MİLYONU BIRAKIN 600 BİN NÜFUS OLSUN BEN DE KURARIM'

Raylı sistemin kurulması ve kendi yağıyla kavrul-ması için kurulacak şehirde 1 milyon nüfusun olması gerektiğini anlatan Yusuf Ziya Günaydın, "Rantabl olması açısından, 1 milyon nüfuslu şehirde raylı sistem kurulur. Komşu vilayetlerimize bakalım. Antalya'nın 760 bin nüfusu var, daha şimdi kuruyor. Antalya neden zamanında kurmadı. Isparta’nın şimdiki nüfusa sahipken. Konya'da 900 bin nüfus var. Orda da kuruldu. Şuanda Konya raylı sistem araştırıldığında şuanda ucu ucuna zorla kurtarıyor. Raylı sistem popülizmiyle milletimizi kandırmasınlar. Bizim nüfusumuz bırakın 1 milyon, 600 bin olsun bende yaparım." dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum