Engeliler için ‘İstihdam Köprüsü’ kuruldu

Cumhuriyet Başsavcılığı önderliğinde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Dezavantajlı Gruplar İçin İstihdam Köprüsü’ proje başarıyla tamamlandı.

Yayınlanma:
Engeliler için ‘İstihdam  Köprüsü’ kuruldu

Yaptığı toplumsal projelerle insanlara yararlı olacak önemli çalışmalara imza atan Isparta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, geliştirdiği yeni bir proje ile bir kez daha hayata dair büyük bir projeyi uygulamaya koyarak başarıyla tamamladı ve projeyle meslek kursuna tabi tutulan dezavantajlı vatandaşlara sertifikaları verildi.  

ÖNCE KURS, SONRA İSTİHDAM

Müdürlük tarafından hazırlanan ve 22 Eylül 2017 tarihinde startı verilen Kanada Yerel Girişimler Fonu, ‘Dezavantajlı Gruplar için istihdam Köprüsü Projesi kapsamında’ 36 kişiye mesleki yeterlilik standartlarında meslek edindirme kursu verilmesi, eğitim sonrası Türkiye İş Kurumu (İşkur) ve özel sektör kuruluşları ile varılan mutabakat doğrultusunda istihdamlarının gerçekleştirilmesi sağlandı. PROJE BAŞARIYLA TAMAMLANDI Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve yaklaşık 6 ay süren projenin tamamlanmasıyla ilgili olarak önceki gün Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü konferans salonunda bir tören düzenlendi. Saat 15.30’da başlayan törene; Vali Şehmus Günaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, İşkur İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz ve Müdür Yardımcısı Mustafa Höke ve diğer yetkililer katıldı.

DEZAVANTAJLI GRUPLARA İSTİHDAM KÖPRÜSÜ OLDULAR…

Isparta'da dezavantajlı gruplar için hayata geçirilen İstihdam Köprüsü Projesi'nin sertifika töreninde ilk olarak kürsüye gelen Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Ziya Şahin; “Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan Kanada Yerel Girişimler Fonu, ‘Dezavantajlı Gruplar için istihdam Köprüsü Projesi kapsamında’ 36 kişiye mesleki yeterlilik standartlarında meslek edindirme kursu verilmesi planlanmış olup, eğitim sonrası Türkiye İş Kurumu (İşkur) ve özel sektör kuruluşları ile varılan mutabakat doğrultusunda istihdamlarının gerçekleştirilmesi planlanmıştır. Böylece, dezavantajlı gruplara kurs verilerek onların meslek sahibi olmalarının sağlanması hedeflenmiş ve bu da gerçekleştirilmiştir” dedi. VALİ GÜNAYDIN;

“ONLAR DA DEZAVANTAJLI GRUPLAR ARASINDA”

Daha sonra kürsüye gelen Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç de konuşmasında, projenin başarıyla sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Törende son olarak kürsüye gelen Vali Şehmus Günaydın, uyuşturucuyla mücadele kapsamında kurulacak Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında bilgi verdi. Eğirdir- Isparta karayolu Kuleönü beldesi yakınlarında kurulacak merkezin ihalesinin tamamlandığını belirten Vali Günaydın; “Madde bağımlıları da dezavantajlı gruplar arasında yer alıyor. Biz bu vatandaşlarımızı da tedavi ederek topluma kazandırmak için bu projeyi önemsiyoruz. Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz tarafından icra edilen bu projede görev alan tüm arkadaşlarımı ve kursu tamamlayan kursiyerlerimizi de kutluyorum” dedi.

SERTİFİKALARINI ALDILAR…

Törende yapılan konuşmaların ardından projede yer alan kursiyerlere sertifikaları verildi, katılımcı kurumlara da plaket takdim edildi. Tören, katılımcılara sunulan ikramla sona erdi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.