Engelleri Kaldırmak İçin…

Süleyman Demirel Üniversitesi öğrenci kulüpleri gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleriyle örnek olmaya devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ocak 2013 10:09
Engelleri Kaldırmak İçin…

Bu kapsamda SDÜ Proje Araştırma Geliştirme ve Uygulama Kulübü tarafından Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Akülü Tekerlekli Sandalye Kampanyasına katkıda bulunmak amacıyla geçtiğimiz Ekim ayında düzenlenen yardım konserlerinden elde edilen gelirle alınan 20 adet akülü tekerlekli sandalyenin dağıtım töreni yapıldı.

Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını yapan Proje Araştırma Geliştirme ve Uygulama Kulübü (PAGUK) Başkanı Ömer Aydın kulüp hakkında bilgi vererek “Kulübümüzün kuruluşundan bugüne 8 projeyi hayata geçirdik. Bu çalışmaların amacına ulaştığını görmek bizlere gurur veriyor. Hayat herkese eşit şartlar vermeyebilir ancak birlikte hareket ederek bu şartları eşitleyebiliriz” dedi.
Daha sonra konuşan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD)Projeler Koordinatörü Gizem Morova Yücel ise dernek olarak birçok insanın problemine çözüm üretmekten ve bu problemlerin çözülmesine aracı olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız da “Üniversiteler, aklın bütün işlevleriyle donatıldığı; bilim teknikleriyle zenginleştirildiği üretim merkezleridir. İnsanlar, aklın yanında duyguları da olan varlıklardır ve akıl vicdanla donatılmazsa varlığınızın insanlık için bir faydası yoktur.” dedi.

PAGUK’un bu sosyal sorumluluk projesinde önemli rol aldığını belirten Akyıldız, “Bu tür projelere katılanlar sadece buradaki engelli arkadaşlarımıza faydalı olmuyor; aynı zamanda kendi fizyolojilerinde var olan yeteneklerini işleyerek açığa çıkarıyorlar. Bu açıdan projenin gerçekleşmesine destek olan herkesi kutluyorum.” diye konuştu.

Konuşmasına böylesine anlamlı bir programa katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Vali Yardımcısı Dr. Kadri Canan ise Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal bir hukuk devleti olduğuna vurgu yaparak sosyal devletin vatandaşlarının en iyi şekilde yaşaması için faaliyetlerde bulunan devlet olduğunu söyledi.

Türkiye’nin de sosyal devlet olma yolunda farkındalığının her geçen gün arttığını ifade eden Canan, projeye destek veren herkese teşekkür ederken sözlerini “Türk milleti olarak hep birlikte bu sorumluluk anlayışıyla hareket etmeliyiz” diye tamamladı. Konuşmaların ardından engelli vatandaşlara tekerlekli sandalyeleri verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.