Engelli Adayın Sınav İsyanı

LYS 4 sınavında, görme engelli öğrenci Süleyman Ünlüer, ek süre uygulamasını bilmeyen bir sınav gözetmeninin, sürenin bittiğini söyleyip konsantrasyonunu bozduğunu iddia etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Haziran 2011 01:23
Engelli Adayın Sınav İsyanı

Senirkent Anadolu Lisesi mezunu görme engelli Süleyman Ünlüer, Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi 3 nolu salonda dün saat 10. 00'da LYS 4 sınavına girdi. Normal sürenin 12. 20'de tamamlandığını belirten Ünlüer, kendisinin engelli olmasından dolayı saat 13. 10'a kadar süre tanındığını aktardı. Ünlüer, saat 12. 30'da üniversitede görevli bir kişinin salona girerek, kendisine sürenin dolduğunu belirterek rahatsız ettiğini iddia etti. Bu kişinin sınav sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Hayri Çapraz tarafından uyarıldığını kaydeden Ünlüer, şunları söyledi:

"Görme engellilere yönelik sınavda bir ek süre var. Benim henüz ek sürem dolmadan dışarıdan bir görevli 2- 3 defa içeri girip sürenin bittiğini söyledi. Ben de ek sürem olduğunu söyleyince kendisi '30 kişi seni bekliyor' diye serzenişte bulundu. Bu sırada sınav sorumlusu Hayri Çapraz olaya müdahale ederek, ÖSYM'nin gönderdiği süre çizelgesini gösterdi ve ek süre olduğunu belirtti. Hayri Çapraz'ın müdahalesiyle görevli dışarı çıktı. "

OLUMSUZ ETKİLEDİ

Sınav görevlisinin müdahalesi nedeniyle sınavın tümüne konsantre olamadığını vurgulayan Ünlüer, moral çöküklüğü yaşadığını belirtti. Soruları hızlı geçmek zorunda kaldığını ve bundan dolayı beklentinin üzerinde bir yanlışın söz konusu olacağını kaydeden Ünlüer, "Şikayet dilekçesi yazdım. Dilekçeyi ÖSYM'ye göndereceğim. Sınavda görevli olan kişilerin ek süre uygulamasından haberdar olması gerekiyor. Sanırım bu görevli ek süre olayından bilgisizdi, çünkü konuşmaları bunu gösteriyordu" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.