Engelli Tüketici’nin AYAĞINA HİZMET

Engelli Tüketici’nin AYAĞINA HİZMET

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Nisan 2019 09:11
Engelli Tüketici’nin   AYAĞINA HİZMET

Tüketici Hakem Heyeti, Engelli müşterinin şikâyetini almak için ayağına gidiyor. Ticaret İl Müdürü Mehmet Akif Ülger, ‘Engelsiz Yaşam’ projesi çerçevesinde uygulamaya başladıklarını söyledi. 

Isparta'da Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, yürüme engelli bir vatandaşın şikayetini almak için işyerine gitti. Tüketici Kredisi aldığı banka ile yaşadığı sorunlardan dolayı bankayı şikâyet etmek isteyen hayatını tekerlekli sandalye ile sürdüren Ferdi Aytekin’in talebi üzerine Halı Sarayındaki işyerine giden heyet, Aytekin’in dilekçesini aldı ve resmi işlemleri başlattı.

ENGELLİYSEN ‘ALO’ DE 

HEYET AYAĞINA GELSİN 

Tüketici Hakem Heyeti, bir ay önce 'Engelsiz Yaşam’ projesini hayata geçirmişti. Uygulama sayesinde tüketici sorunlarıyla karşılaşan engelliler, kimseye ihtiyaç duymadan telefon, mail, faks yoluyla ilgililere ulaşarak yardım isteyebiliyor. Uygulamadan faydalanan Ferdi Aytekin isimli engelli tüketicilerin ayağına kadar gidilerek haklarının bu şekilde savunulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

ÜLGER; “TÜKETİCİ HAKLARINDA 

ENGEL TANIMIYORUZ”

Ticaret İl Müdürlüğü, çalışmalarında engelli vatandaşlarımızı da unutmadı. Müdürlük, engelli olmasına rağmen Tüketici Hakem Heyetine başvurmak isteyenlere ayağında hizmet veriyor. Ticaret İl Müdürü Mehmet Akif Ülger, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi bizim Müdürlük hizmet binası Bağlar Mahallesi Bağlar Sağlık Ocağının üstündedir. Bu nedenle, Müdürlüğümüzün katına kadar ne engelli rampası var ne de asansör var. Bunlar olmayınca engelli tüketicilerimiz bizzat müdürlüğümüze gelerek bize ulaşamıyorlar. Bizde bu sorunu aşmak için bir ay önce 'Engelsiz Yaşam’ projesini hayata geçirdik ve u konuda engelli vatandaşlara ve ailelerine evlerine veya işyerlerine gittiğimizde kendilerine Tüketici Hakları bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Bu bilgilendirmelerde tüketici hakları konusunda genel bilgilerin yanı sıra, Tüketici Hakem Heyetlerine nasıl başvuru yapabilecekleri, Kredi Dosya masraflarını nasıl geri alınabileceği, Ayıplı mal ve hizmetler ile ilgili tüketicilerimizin sorularını cevaplandırıyoruz. Ayrıca engelli vatandaşlarımız ve ailelerinin şikayet ve başvurularını alıyoruz ve gerekli işlemleri başlatıyoruz” dedi. 

AYTEKİN; “BİZE BU HİZMETİ SUNAN TİCARET 

MÜDÜRLÜĞÜNE TEŞEKKÜR EDİYORUM” 

Tüketici Hakem Heyeti’nin başvurusunu almak üzere ayağına kadar geldiği Engelli Vatandaş Ferdi Aytekin de yaptığı açıklamada, uygulamadan son derece memnun olduğunu belirterek; “Bize bu hizmeti sunan Ticaret Müdürlüğüne teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.