Engelli Vatandaşlar Her Yere Rahat Ulaşabilecek

Isparta Belediyesi engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için kaldırımlara konumlandırılan hissedilebilir sarı çizgiler yerleştirmeye başladı.

Yayınlanma:
Engelli Vatandaşlar Her Yere Rahat Ulaşabilecek

Yaya kaldırımlarını görme engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getirmek amacıyla 6 Mart Caddesi’nden çalışmalara başlayan Isparta Belediyesi, çalışmaları 3 etap halinde sürdürerek tüm il genelinde uygulayacak. Altyapı ve asfalt çalışmalarının yanı sıra kaldırımlarda da buna paralel olarak engelli rampaları oluşturan Isparta Belediyesi, görme engelli vatandaşların yardıma ihtiyaç duymadan yürüyebilmeleri için, hissedilebilir özellikteki taşları döşemeye başladı.



6 Mart Caddesi’nden başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, çalışmalara başlamakta biraz geciktiklerini belirtirken, başta görme ve yürüme engellilerin istedikleri yere gidebilmeleri amacıyla tüm kaldırımların da elden geçirildiğini söyledi. Kaldırımlarda engelliler için yapılacak rampaların meyillerinin de yüzde 8-10’u geçmeyeceğini dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bundan sonra herkes düzayak kaldırımlardan geçebilecek. Altyapıda hedefimize ulaşıyoruz. Buna paralel olarak kaldırımlarımızda engellilerimize uygun hale getiriyoruz. Görme engellilerimiz için bir süre önce de trafik lambalarında sesli ikaz sistemine geçmiştik. Isparta medeniyetin timsali oluyor. Bu çalışmaları kendi ekiplerimizle yapıyoruz” dedi.



Çalışmaların üç etap halinde sürdürüleceğini aktaran Başkan Günaydın, birinci etap çalışmaların resmi daireler arası bağlantı olacağını söyledi. Günaydın, “İlk etapta belediye, valilik, emniyet, hastane ve okullar arasındaki kaldırımlarımız görme engelli vatandaşlarımız için düzenlenecek. Ardından diğer noktalara ulaşım ve konutlara ulaşım olarak çalışmalarımız devam edecek. Bu çalışmalarımızı en kısa zamanda tamamlamayı hedefliyoruz. Isparta’mız nasıl altyapıda örnek olduysa, üst yapıda ve bu tür çalışmalarda da örnek bir şehir olacaktır. Isparta’mız çağa uygun hale getirilecek” şeklinde konuştu.



Görme engelli vatandaşların ve bağlı bulundukları derneklerin temsilcilerinin de kaldırımların düzenlenmesi noktasında taleplerinin bulunduğunu anımsatan Günaydın, “Çalışmalarımızı engelli vatandaşlarımızın her yere rahatça ulaşabilecekleri bir şekilde planladık ve bu yönde çalışıyoruz. Çalışmalarımızın hayırlar ve güzellikler getirmesini diliyorum” görüşlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum