Engelliler Haftası’nın En Güzel Etkinliği

Ortopedik Engelliler Derneği’nin Pirimehmet Mahallesi’ndeki irtibat bürosu Vali Yardımcısı Kadri Canan ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından Dünya Engelliler Günü’nde hizmete açıldı.

Yayınlanma:
Engelliler Haftası’nın En Güzel Etkinliği

Ortopedik Engelliler Derneği’nin Pirimehmet Mahallesi’ndeki irtibat bürosu açılışı, Vali Yardımcısı Kadri Canan ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından yapıldı.

Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Şanlıtürk ve Orhan Eren, Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük ile Çünür Mahallesi Muhtarı Kadriye Bilgiç’in katıldığı törende çok sayıda engelli ailesi de yer aldı.

Açılış öncesinde konuşan Vali Yardımcısı Kadri Canan, “Tüm dünyada Engelliler Günü olarak bilinen 3 Aralık’ta, Isparta’da böyle bir açılış yapılması oldukça güzel. Isparta’daki engelliler haftasını böyle açmaktan mutluyuz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise, “Bizler, sizleri gönülden seviyoruz. Şehrimizde, engellilerle ilgili kaldırım çalışmalarımız var. İnşallah bu haftadan sonra sizlerin en rahat şekilde kaldırımlarda ulaşımınızı sağlamak adına bu çalışmalar tamamlanmış olacak. Hayırlı uğurlu olsun tekrar haftanızı kutluyorum” şeklinde konuştu.
Açılışın ardından davetlilere yeni dernek irtibat noktasında aşure ikramı yapıldı.

Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Ramazan Erdoğan, derneğin açılışına katılan herkese teşekkür etti. Başkan Erdoğan, Belediye Başkanı Günaydın ile bir süre sohbet etti.

Erdoğan, engelliler için yapılacak olan kaldırım eğimlerinin, akülü tekerlekli sandalyeler için yüzde 8 civarında yapılmasının uygun olduğunu söylerken, manuel tekerlekli sandalye kullanıcılarının da dikkate alınması gerektiğini belirterek, eğimlerin yüzde 5 ile 6 civarında hesaplanmasını talep etti.
Başkan Günaydın, yardımcılarına talimat vererek, gereken özenin gösterileceğini aktardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.