Engelliler İçin KPSS Kursu

Isparta'da Engelliler İçin KPSS Kursu Açıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Aralık 2011 18:33
Engelliler İçin KPSS Kursu

3 – 10 Aralık Engelliler Haftası nedeniyle Isparta’da ikincisi açılın engelli vatandaşlarımıza yönelik KPSS kursları Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Türkiye Beyaz Ay Derneği Isparta Şubesinin işbirliği ile ücretsiz olarak açıldı.

Isparta Halk Eğitim Merkezinde yapılacak olan kurs 4 ay sürecek.Kurslarda Özel Öğretmenler tarafından matematik, Türkçe, sosyal bilimler ve genel kültür dersleri verilecek. Kurslara 20 engelli kursiyer katılacak ve ücretsiz eğitim alacaklar.

Isparta Vali Yardımcısı İzzet Ercan kursların başlaması dolayısıyla yaptığı konuşmada şunları söyledi: “ Şehir merkezindeki nüfusumuzun % 10’u engelli vatandaşlarımızdan oluşmakta. Bu kurs çok önemlidir, KPSS sınavlarında kurs alan engelli vatandaşlarımızın başarılı sonuçlar alarak ailelerine engelli olmadıklarını göstermek, kendi ayakları üzerinde durduklarını gösterebilmek için bir fırsattır.

Sizler gelecek için bir şeyler yapabileceğinizi ispatlayacaksınız. Biz Isparta Valiliği olarak sizlerin yanındayız” dedi.

Türkiye Beyaz Ay Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Aydemir, yaptığı konuşmada “ Derneğimiz, engellilere eğitim vermek için 2010 yılında Türkiye genelinde 54 şube ile kurulmuştur. Geçen yıl engelliler için yaptığımız KPSS kurslarının bu yıl ikincisini yapmaktayız. Bize örnek olarak Türkiye’deki diğer şubelerimize mesaj göndererek o şubelerinde eğitim yapmalarını tavsiye ettik. Isparta mekezde 20 bin engelli vatandaşımız var, Beyaz Ay derneği Projesi 2012 yılında da devam edecektir. Biz daha ziyade engelli vatandaşlarımızın eğitim almaları konusunda çalışmalar yapıyoruz.”dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum