Engelliler Trafiğe Çıktı

Engelliler Trafiğe Çıktı

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Aralık 2015 10:26
Engelliler Trafiğe Çıktı

Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü (TDP) tarafından, engellilerin tekerlekli sandalye kullanımı becerilerini artırarak, sosyal yaşama katılmalarını sağlamak amacıyla yürütülen Güvenli Engelsiz Yaşam Projesi kapsamında 14-25 yaş arasındaki 18 engelli birey, ilk kez trafiğe çıktı.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından ÇOGEP kapsamında dün engelli vatandaşlara akan trafikte nelere dikkat edilmesi konusunda eğitim verildi. Verilen eğitimin ardından, engelli vatandaşlar akan trafikte karşıdan karşıya geçti.
ÇOGEP kapsamında engelli vatandaşlara verilen eğitimlerin devam ettiğini belirten Isparta Emniyet Müdür Yardımcısı Kamuran Koç, verilen eğitimlerin engelli vatandaşlara yaşamlarını daha kolay sürdürebilmeleri için olduğunu açıkladı. Emniyet Müdür Yardımcısı Koç, “Bu kapsamda devam eden projelerimiz ve bu projelerimiz engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştıracak tüm unsurlarını hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

AKAN TRAFİKTE KARŞIYA GEÇTİLER
Isparta Emniyet Müdür Yardımcısı Kamuran Koç, engelli vatandaşlara yönelik yapılan çalışmalardaki amaçlarının engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak olduğunu belirterek , “Isparta İl Emniyet Müdürü Sayın Halil Altan Bey’in talimatlarıyla yaklaşık bir yıldır uyguladığımız ÇOGEP destekli Engelli Güvenli Yaşam Projesi kapsamında ilimizdeki engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını kolaylaştırmak adına değişik aktivitelerin içerisinde bulunmalarını sağlıyoruz. Bu aktiviteler kapsamında bugünde engelli vatandaşlarımızın akan trafikte kendi başlarına trafik kurallarına uyarak, günlük yaşamlarını devam ettirmeleri ile ilgili bir çalışmamız oldu. Bu kapsamda devam eden projelerimiz ve bu projelerimiz engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştıracak tüm unsurlarını hayata geçirmeye devam edeceğiz. Temel amacımız engelli vatandaşlarımızın normal vatandaşlarımız ile birlikte günlük yaşamlarını her hangi bir yan ve ek desteğe gerek kalmaksızın sürdürmelerini sağlamak olacaktır. Bu kapsamda Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüz aktif olarak bu faaliyetlerin içerisinde ve bu faaliyetleri sonlandıracak ve takip eden günlerde de bununla ilgili değişik faaliyetlerimiz olacaktır. Bugün ilk defa çıkarttık. Diğer aktivitelerimizi zaman içerisinde yapıyorduk. Ancak trafiğe aktif olarak bugün ilk defa çıkardık” dedi.

Ortopedik engellilerin büyük çoğunluğu hayatlarını sosyal yaşam içerisinde yer almadan kapalı alanlarda sürdürmektedir. Son yıllarda ülke politikalarında artan ilgi sonucunda engelli Çocuk ve gençlerin iş, eğitim ve sosyal yaşama katılımları artmış olmasına rağmen istenilen düzeye ulaşmadığı bir gerçektir. Emniyet Müdürlüğümüz bünyesindeki mahalle polisleri ve okul polislerinin yaptığı çalışmalar sonucunda, tekerlekli sandalye kullanarak sosyal yaşama çok kolay adapte olabilecek
Isparta il merkezindeki engelli Çocuk ve genç bireylerin güvenlik açısından ev ortamı dışına çıkmadan yaşamaya yönlendirildikleri veya tercihlerini zorunlu olarak bu yönde kullandıkları, tespit edilmiştir. Bunun nedenleri araştırıldığında geçmişten süregelen engelliyi toplumdan saklama anlayışının yanında engellilerin şehir trafiğine çıkmaları ve kendi kişisel güvenliklerini sağlayamama korkularını barındırdıkları anlaşılmıştır.
Engelliliğe neden olan koşullar ortadan kaldırılamıyorsa, engellerin ortadan kaldırılması, toplumsal bilincin arttırılması ve engelli Çocuk ve gençlerin sosyal, ekonomik ve eğitsel arenaya tümüyle dahil olduğu bir toplum oluşturmak için gerekli fırsatların sağlanması son derece önemlidir. Bu fırsatları oluşturma çabasında olan il Emniyet Müdürlüğümüz 10 ay sürecek olan "GÜVENLİ ENGELSiZ YAŞAM" başlıklı bir ÇOGEP proje hazırlamış 15.02.2015 EGM Proje Kurulu tarafından kabul edilmiştir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.