“Engellilere Gereken Hassasiyet Gösterilmiyor”

Engellilere gereken değerin verilmediğini savunan Alt Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, “Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde bile engelli meclisi var. Isparta’da neden böyle bir oluşum yok? Engelliler neden yalnızca bu haftalarda hatırlanıp, sonra unut

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mayıs 2012 14:46
“Engellilere Gereken Hassasiyet Gösterilmiyor”

Altı Nokta Körler Derneği Isparta Şube Başkanı İsmail Er her yıl 10 – 16 Mayıs tarihleri arasında kutlanmakta olan “Engeliler Haftası” ile ilgili dün derneklerinde bir toplantı düzenledi. Engellilerin yalnızca bu haftalarda dikkate alındığını ve daha sonraki günlerde kaderlerine terk edildiklerini savunan Er, engelli vatandaşların sorunlarına çare bulmak adına her dönem onlarla ilgilenilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Toplantıda “Engelliler Haftası” kutlamalar çerçevesinde yapacakları etkinlikler hakkında bilgi veren İsmail Er tüm engelli vatandaşları, üyeleri ve Isparta halkını programlarına davet etti. Başkan Er konuşmasında “Yalnızca belirli gün ve haftalarda hatırlanmak değil, bizde her zaman hatırlanarak, diğer iller gibi kent konseyi, engeliler meclisi yada özürlüler koordinasyon merkezi gibi bir platform istiyoruz” dedi.

ENGELLİ SORUNLARI PANELDE MASAYA YATIRILACAK
Altı Nokta Körler Derneği Isparta Şube Başkanı İsmail Er yaptığı basın toplantısında şunları söyledi; “Bilindiği gibi her yıl 10 -16 Mayıs tarihleri arasında bütün Türkiye de “Engeliler Haftası” olarak kutlanmaktadır. Bizde Altı Nokta Körler Derneği olarak bütün Türkiye çapında çeşitli faaliyetlerde ve etkinliklerde bulunma kararı aldık. Isparta Şubesi olarak zaten gerek engelli haftasında gerekse diğer günlerde devamlı faaliyetler etkinlikler yapan bir derneğiz. Bunlardan bir tanesi 10 Mayıs Perşembe günü saat 14.00’de Halk Eğitim Merkez Salonunda “Engellilerin İstihdamı” konulu bir panel düzenledik.

Panele konuşmacı olarak katılacak konuklar; Altı Nokta Körler derneği Genel Başkanı ve Körler Federasyonu Başkanı Av. Süha Sağlam, ITSO Genel Sekreteri Adem Korkmaz, İş –Kur Müdürü Hüseyin Ergin, SDÜ Engeliler Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğünden Koordinatör İsmail Çevikbaş, Öğrenci Kulüpleri adına Çalışma ve Ekonomi İstihdam Kulübü Başkanı Osman Şen konuşmacı olarak katılacaklar.
Buradaki amacımız özellikle Isparta ilinde engellilere yönelik istihdamla ilgili gerek devlet olarak, gerekse özel sektör olarak neler yapılabilir. Özel Sektörün engellilere bakış açısı. İş –Kur Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar. Engellilerin merak ettiği pek çok sorulara cevap verilecek verimli panel olacak. Bütün engelli arkadaşlarımızın, dernekteki üyelerimizin, halkımızın, bürokratlarımızın panele ilgi göstermelerini bekliyorum. Çünkü Isparta da yapılan bu faaliyet devamlı yapılan bir çalışma değildir”.

“HAKKARİ YÜKSEKOVA’DA BİLE VARKEN, ISPARTA’DA NEDEN YOK?”
Er, “Engeliler Haftasında sürekli sorunlarımızı dile getiririz sorunlarımızı konuşuruz. Büyüklerimize anlatırız fakat engeliler haftası bittikten sonra adeta bir kenara koyularak bir başka engeliler haftasında alınmak üzere vedalaşırız. Biz istiyoruz ki bu böyle olmamalı. Engellilerin sorunları yaşadıkları sürece var olan bir kesimdir. Dolayısıyla belirli gün ve haftalar dışında sorunlarımıza karşı duyarlı olup beklemek en tabi hakkımız. Çünkü bütün taleplerimiz ve isteklerimiz sadece engelliler gün ve haftalar da dinlenecekse o zaman bir yere varamayız. Onun için bu yıl engelliler haftasında çok ciddi çalışmalar yapılır, engellilerin sorunları umuyorum ciddi ciddi masaya yatırılırsa daha verimli olacağını düşünüyorum. Bunun için bir plan dahilinde toplumun tüm kesimi el ele vererek yapılması gerekenleri yapabileceğimize inanıyorum. Biz bu konuda Isparta halkına güveniyoruz. Bizim ihtiyacımız olan sadece biraz daha hassasiyet ve biraz daha duyarlılık.

Bizim en büyük arzumuz Isparta da engellilerin sorunlarının konuşulduğu bir oluşum istiyoruz. Bu kent konseyi olabilir, engelliler meclisi olabilir, özürlüler koordinasyon merkezi olabilir. Bunları hiç biri Isparta da yok. Ama çevre illere bakın Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde “Engelliler Meclisi” görmek mümkün. Biz bunu yıllardır dile getiriyoruz böyle bir oluşumun şart olduğunu söylüyoruz fakat sesimizi duyan yok. İnşallah bu yıl engelliler haftasında büyük adımlar atıp sorunlarımızı dile getirip çözümlerini hep beraber bulacağımız bir çalışma yapacağız” dedi.
Er, son olarak 20 Mayıs Pazar günü Belediye Kültür Sinemasında “Sınır” isimli oyunun 3 seans halinde sergileneceğini kaydederek, bütün Isparta halkı ile engelli vatandaşlarını bu tiyatroya davet etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.