Engellilere ‘İstihdam’ Köprüsü…

Engellilere ‘İstihdam’ Köprüsü…

Yayınlanma:
Engellilere ‘İstihdam’ Köprüsü…

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç başkanlığında toplanan İl Koruma Kurulu çok önemli bir çalışmaya imza attı. Kurul, Isparta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Dezavantajlı Gruplar İçin İstihdam Köprüsü’ projesi kapsamında 36 engelliye meslek edindirme kursu vererek istihdam edilmesini sağlayacak. 

 

Yaptığı toplumsal projelerle insanlara yararlı olacak önemli çalışmalara imza atan Isparta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, geliştirdiği yeni bir proje ile bir kez daha hayata dair büyük bir projeyi uygulamaya koyuyor. 

ÖNCE KURS, SONRA İSTİHDAM 

Müdürlük tarafından hazırlanan Kanada Yerel Girişimler Fonu, ‘Dezavantajlı Gruplar için istihdam Köprüsü Projesi kapsamında’ 36 kişiye mesleki yeterlilik standartlarında meslek edindirme kursu verilmesi, eğitim sonrası Türkiye İş Kurumu (İşkur) ve özel sektör kuruluşları ile varılan mutabakat doğrultusunda istihdamlarının gerçekleştirilmesi planlanıyor.  

TOPLANTIYA BAŞSAVCI 

ÇOKDİNÇ BAŞKANLIK ETTİ 

Isparta Koruma Kurulu, dezavantajlı gruplar için istihdam köprüsü olmak için toplandı. Eylül ayı Isparta Koruma Kurulu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Kanada Yerel Girişimler Fonu tarafından kabul edilen ‘Dezavantajlı Gruplar İçin İstihdam Köprüsü’ projesinin uygulama faaliyetlerinin değerlendirmesi gündemiyle toplandı. Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç başkanlığında Isparta Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün yeni hizmet binası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon vurgusu yapıldı.

MESLEK EDİNDİRME 

KURSLARI DÜZENLENECEK 

Toplantıda, dezavantajlı gruplara kurs verilerek onların meslek sahibi olmalarının sağlanması konusunda görüş birliğine varıldı. Toplantıya katılan özel sektör temsilcileri, kurs verilerek meslek edindirilecek kişilerin istihdamı konusunda kendilerine düşen görevi üstleneceklerinin sözünü verdi ve bunun ileriki toplantılarda bir sözleşme metni ile resmi aşamaya taşımak istediklerini belirttiler. 

DENETİMLİ SERBESTLİK’TE 

GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI 

Toplantıya, kurul üyelerinin dışında Isparta KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, Isparta Metro İnşaatı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özaydın, Isparta Elele Derneği Başkanı Canan Aydın, Isparta Genç Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Hasan Büyükçüm, Isparta Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Başkanı Osman Şahlan, Isparta Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, Isparta Kent Konseyi Genel Sekreteri Hasan Parlakyıldız katıldı. 

DEZAVANTAJLI GRUPLARA 

İSTİHDAM KÖPRÜSÜ OLUŞTURULACAK 

Kanada Yerel Girişimler Fonu Dezavantajlı Gruplar için istihdam Köprüsü projesi kapsamında 36 kişiye mesleki yeterlilik standartlarında meslek edindirme kursu verilmesi, eğitim sonrası Türkiye İş Kurumu (İşkur) ve özel sektör kuruluşları ile varılan mutabakat doğrultusunda istihdamlarının gerçekleştirilmesi planlanıyor. Ayrıca proje kapsamında 500 kişinin 4 kişisel gelişim konusunda eğitime tabi tutulmaları ve özgüvenlerinin arttırılması hedefleniyor. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.