Engelsiz Kampüs Projesinde Büyük Bir Adım Daha

Süleyman Demirel Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi (ENMER) tarafından hazırlanan “Engelsiz Kampüs” projesi kapsamındaki çalışmalar devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Temmuz 2012 22:00
Engelsiz Kampüs Projesinde Büyük Bir Adım Daha

Süleyman Demirel Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi (ENMER) tarafından hazırlanan “Engelsiz Kampüs” projesi kapsamındaki çalışmalar devam ediyor. Tüm engellerin kaldırılmasını hedefleyen proje, sadece fiziki ve çevresel düzenlemelerle yetinmeyip öğrencilerin akademik başarılarının desteklenmesi ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasını da amaçlıyor.

Proje kapsamında pek çok uygulama ile engellilerin hayatını kolaylaştırmayı hedefleyen SDÜ yönetimi, 20/06/2012 tarihli Senato Toplantısında engelli öğrencilere pozitif ayrımcılığın önünün açılmasına katkı sağlayan bir çalışma olan “Özürlü Öğrenciler Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulamaları Yönergesi”ni kabul etti.

SDÜ‘nün Doğu ve Batı yerleşkelerindeki açık ve kapalı alanlarında ve akademik anlamda engellilerin hayatını kolaylaştırıcı adımlar atıldığını belirten ENMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel, SDÜ Senatosu tarafından kabul edilen yönergenin tüm engel gruplarını kapsaması, engel gruplarına göre haklar tanıması ve eğitim- öğretimle sınav uygulamalarını bir bütün olarak ele alması açısından Türkiye’de yürürlükte olan en modern ve gelişmiş yönerge olduğunu ifade etti. Açıkel, ayrıca tüm engelli üniversite adaylarının tercihlerinde, Süleyman Demirel Üniversitesine rahatlıkla, tereddütte kalmadan ve gönül rahatlığı ile yer verebileceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.