Erdem'den Baka Tepkisi

Erdem'den Baka Tepkisi

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Temmuz 2015 15:19
Erdem'den Baka Tepkisi

Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem, 1 megawattlık güneş enerji santrali projesini kabul etmeyen BAKA'yı koordinasyona şikayet etti. Erdem, Antalya Büyükşehir ve Konyaaltı Belediyesi bizden daha geri kalmış diyerek sitemlerini dile getirdi.

Yenişarbademli Belediyesi, mutlak koruma alanı içinde olduğu için çivi çakılamayan ilçede 1 megawattlık güneş enerji santrali projesi hazırlayarak BAKA'dan destek almak için başvurdu. Belediye, o projeyi kabul ettirmek için Milli Parklar ve Orman'dan bile izni almayı başardı. BAKA'nın kapısını çaldı ancak , Antalya Büyükşehir ve Konyaaltı Belediyesi gibi kurumların projeleri destek görürken Yenişarbademli'ye destek çıkmadı.

ANTLAYA BİZDEN DEMEK DAHA GERİYMİŞ
Belediye Başkanı Mustafa Erdem, bu durumu İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda dile getirerek, BAKA'yı koordinasyona şikayet etti. Sİtemkar sözler sarfeden Erdem, "1 megawattlık güneş enerji santrali projesi hazırladık ama BAKA reddetti. Demek oluyor ki, Antalya Büyükşehir ve Konyaaltı Belediyesi bizden daha geride kalmış belediyeler ki onlara destek veriliyor Bize verilmiyor" dedi. Erdem, Vali Özkan'ın yardımcı olunması yönündeki talimatına 'Artık Kırsal Kalkınma desteği için müracaat edeceğiz. Orada yardımcı olursunuz" diye konuştu.

16 NİSAN'DA MÜRACAAT ETTİ
Güneş Enerjisine Dayalı 1 Megawatt / saat Lisanssız Elektrik Enerjisi Üretim Santralı Kurulumu Projesi Yenişarbademli Belediyesi tarafından yaptırılarak Hibe Desteği için 16 Nisan 2014 tarihinde müracaat edildi. Başvuru, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) tarafından Isparta Göksöğüt Trafo Merkezi'ne 1000.00Kw. gücünde bağlantısı kabul edildi. Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından 02.02.2015 Tarih ve 2354 sayılı yazı ile Bağlantı Görüşü ve Çağrı Mektubu alındı. Erdem, "Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı yetkilileri Yenişarbademli Belediyesinin hazırlatmış olduğu 1 Megawatt / Saat gücündeki GES Enerji Üretim Santralı projesine destek vermedi. Yenişarbademli Türkiyenin korunan alanlarından olup, ilçe mülki sınırlarının %98’i Birinci Derece Doğal Sit Alanı, Belediye İmar Planı (Yerleşim Yerleri) ile Tarım alanları dahil Kızıldağ Milli Parkı sınırları içerisinde olan ayrıca Beyşehir Gölü Havzası Koruma Özel Hükümlerinin yaptırımlarına maruz kalan, üç ayrı koruma kalkanı altına alınmış bir bölgedir. Yenişarbademli ilçesinde her türlü kirlilik üreten hiçbir sanayi kuruluşu yapılamaz, maden aramak dahi yasaktır. Doğal salınımları olan hayvancılık bile kısıtlanarak yapılmaktadır. Hiçbir kirlilik içermeyen Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının kurulumu dahi Belediye İmar Planı İçerisine Yapılmak zorundadır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum