Erdoğan: 'Hilmi Dilmen Adı Kaldırılırsa Şaşırmayın'

CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan, Isparta’da okul binalarının yeni eğitim sistemine göre planlanması sonucu ortaya çıkan tabloya sert tepki gösterdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mayıs 2012 11:30
Erdoğan: 'Hilmi Dilmen Adı Kaldırılırsa Şaşırmayın'

zorunlu eğitim modeline göre planlanması sonucu ortaya çıkan tabloya CHP’den sert tepki geldi. İl Başkanı Yusuf Erdoğan, imam hatipe dönüştürülecek Hilmi Dilmen’den öğrencilerin başka okullara taşınması ile ikili öğretim yapan okul sayısının artmasına tepki gösterdi.

YİNE HAKLI ÇIKTIK

Erdoğan, ”Isparta’da sürekli basında ve kamuoyunda söylüyorum. İktidarın eylemleri sonucu gelecekte yaşayacaklarımızı kamuoyuna aktarıyorum. CHP’nin her zaman söylemlerinde haklı olduğu bir kez daha netlik kazandı. Keşke olacakları söylediğimizde yapılmasaydı da haklı çıkmasaydık. Isparta’ya yönelik söylediklerimizde de hep haklı çıktık. Bunun en son örneğini 4+4+4 eğitim sisteminde yaşıyoruz” dedi.

‘EĞİTİME VURULAN BÜYÜK DARBE’

Bu yasa Meclis’te görüşülürken CHP Genel Merkezi ve Milletvekili Ali Haydar Öner’in de bulunduğu komisyonda nasıl mücadele verildiğini herkesin iyi bildiğini aktaran Erdoğan, “ O yasa görüşülürken ben bunun 4+4+4 değil 8 bölü 2 yasası olduğunu söylemiştim. Yine aynı düşüncelerim geçerli. Böyle olduğunu da ileriki günlerde net biçimde göreceksiniz. Biz CHP olarak meslek liselerine hiçbir zaman karşı olmadık. Hatta parti programında meslek liselerinin yüzde 70, düz liselerin yüzde 30 olması yönünde politikamız mevcut. Ancak meslek lise denildiğinde AKP’nin kafasında sadece imam hatip liseleri var. O kadar çok meslek varken AKP bunları gündeme getirmiyor sadece imam hatiplerle ilgili genelge yayımlayarak mevcut okulları ayarlamaları eğitime vurulan büyük darbelerden biridir” diye konuştu. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

İNSANLARIN ELİNDEN OKULLARINI ALIYORLAR

“Kanal 32’de yayımlanan Basın Kulübü’nde bu konuya değinmiştim. Önümüzdeki dönemde Isparta’da ikili öğretim yapan okul sayısı 7-8’e çıkabilir demiştim. Bu söylediklerimde haklı çıktım. Hilmi Dilmen İlköğretim Okulu’nun imam hatipe dönüşmesi için Milli Eğitim ve Valiliğin çaba içerisinde olduğunu bu okulun gerçek sahiplerinin buna direndiğini görmekteyiz. Bu daha başlangıçtır. Yarın arkası gelecektir. Bu yasayı çıkaran AKP, altyapıyı oluşturmadan bu işe kalkışmıştır. Isparta’da okul binaları bu sistem için yetersizdir. İnsanların elinden okullarını almak da kimsenin harcı değil. Alanlar da bunun hesabını verecektir.”

‘VAHİM BİR TABLO’

Isparta’da veli ve öğrencilerin AKP’nin ulaşmak istediği emellere kurban edildiğini öne süren Erdoğan, “Bundan böyle ikili öğretim nedeniyle okullardaki düşük eğitim kalitesi daha da düşecek, düşmesi için de özel çaba sarfedilecektir. AKP’nin açmak istediği okulların kalitesi belirli ölçüde yükseltilecek, velilerde çocuğunun daha iyi eğitim alması adına çocuklarını eğitim kalitesinin yükseltildiği okullara gönderecektir. Bundan sonraki süreçte ‘talep bu okullara var’ denilip diğer okulları kapatma statüsüne girileceğini hep birlikte göreceğiz. 2-3 yıl sonra bunu yaşayacağız. Çünkü AKP zihniyetinin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Hilmi Dilmen adının kaldırılıp kaldırılmayacağını çok merak ediyorum. Cumhuriyet Ispartasının eğitim neferi Süleyman Demirel gibi çok sayıda değerli şahsiyeti yetiştiren bu isim o eğitim kurumundan kaldırılırsa kimse şaşırmasın. Çünkü AKP zihniyetinin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Cumhuriyeti hazmedemeyen bu zihniyet cumhuriyeti kuranların isimlerini yok etmek isteyen iktidar, bugün cumhuriyet karşıtlarının isimlerinin nerelere verileceğinin yarışı içerisine girmiştir. Vahim bir tablo. Uyan artık ey halkım.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum