Erdoğan: 'Isparta'nın Otele İhtiyacı Yok'

CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan, eski İl Özel İdareye ait binanın yıkılıp 10 katlı otel yapılma fikrine katılmadığını belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ağustos 2011 11:48
Erdoğan: 'Isparta'nın Otele İhtiyacı Yok'

Belediye Meclisinin tereddüt yaşamasını haklı bulan Erdoğan, İsparta'nın otele ihtiyacının olmadığını söyledi. Bu alana tüm halkın faydalanabileceği bir bina oturtulması gerektiğini bildiren Erdoğan, tiyatro salonu yapılması önerisinde bulundu.

Estetik açıdan güzel bir binavyapılıp, konferans ya da tiyatro salonu olarak değerlendirilmesinin daha doğru olacağını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Eski Özel İdare binası var. Yıllardır atıl vaziyette bekliyor. Yatan bina, çürük bina, yıkılan bina anlamına gelir. Elbette burası değerlendirilmeli. İl Özel İdare'nin buraya otel yapılması için proje hazırladığını duyduk. Hatta bu konuda anket bile yapıldı.

Otel ne getirir, ne götürür, buraya yapılması uygun mu, kaç yıldızlı olacak, eğer 5 yıldızlı yapılacaksa şartları nedir araştırma yapılmalı. En hayırlısı neyse ona karar verilmeli. Ama biran önce karar verilmeli. Otel yapımı burada mimariyi olumsuz etkileyecekse, şehir yapısını bozacaksa, trafiği olumsuz etkileyecekse yapılmasın.

Eskiden oranın bir projesi çizilmişti. Estetik olarak şehre yakışan bir proje vardı. O projeye ne oldu? Birileri neden o projenin iptal edildiğini açıklamıyor? Sonra İsparta'ya otel ihtiyacı var deniliyor. Şu anda İsparta'da 5 yıldızlı otelin yapımı devam ediyor.

Yine Davraz'da otellerimiz mevcut. Şehirde birçok telimiz var. Şimdi İsparta'ya otel ihtiyaç mı? Şu anda yapılacak olan otel İsparta'ya gerekli değil. Bir şeyin fazlası zarardır. Ben II Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun'un düşüncelerine katılmıyorum. Bence bu alana konferans salonu, tiyatro salonu gibi tüm halkın faydalanacağı bir bina yapılmalı.

5 yıldızlı bir otel oraya yapılmaz. Hem şartları var. O bölgede yerine getirilebilinecek mi? İsparta'da yıllardır tiyatro salonu yok. Tiyatro salonu yapılabilir."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum