Erdoğan'a BDP'den ''Bedel Ödetiriz'' Yanıtı

'Vergi vermeyen bedelini öder' diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a BDP'li Hasip Kaplan'ın cevabı sert oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Temmuz 2011 12:23
Erdoğan'a BDP'den ''Bedel Ödetiriz'' Yanıtı

AK Parti ile BDP arasındaki vergi polemiğinde tansiyon yükseldi. Hasip Kaplan, Başbakan Erdoğan'a "Ülkeyi soyup soğana çeviren vergi ödemeyenlere biz bedelini ödetiriz" sözleriyle tepki gösterdi. Kaplan hükümetin adaletsiz vergi politikasıyla kendi yandaşlarına para akıttığını iddia etti.

Vergi konusunda BDP'ye sert çıkan Başbakan Erdoğan'a BDP'li Hasip Kaplan twitter aracığıyla jet yanıt verdi. Milletvekili Bengi Yıldız'ın "vergi vermeyiz" çıkışı gündeme oturdu.

Başbakan Erdoğan BDP'nin bu sözlerine bugün "Kimse küçük akıllarıyla bu ülkenin bütünlüğünü parçalama gayreti içerisine giremez. Bu ülkenin en batısındaki nasıl vergisini ödüyorsa, en doğusundaki de bu vergisini ödeyecektir. Ödemediği zaman bedelini ödemek durumunda kalır" sözleriyle tepki gösterdi.

"Vergi vermeyeceğim, merkezi yönetim bana ayrıca destek verecek" sözüne de Erdoğan, "Yağmacı Hasan'ın böreği nerede böyle ya? O zaman adil devlet nerede olacak?" sorusuyla İşte bu açıklamalara ilk tepkiyi BDP cephesinden Hasip Kaplan gösterdi. Vergilerin silah tüccarlarına gittiğini savunan Kaplan,ülkeyi soğana çevirip vergi ödemeyenlere bedel ödeteceklerini belirten Kaplan, 'yağma hasan böreği' eleştirisine de cevap verdi:

"Biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar" boşuna dememişler, vergi aflarınız, karaparalarınız, ihaleleriniz, haramınız, sorgulanacak.

BEDELİNİ ÖDETİRİZ

Çalıp, ülkeyi soyup soğana çeviren vergi ödemeyenlere biz bedelini ödetiriz, BDP/blok/çatı partisi ile değişimin, çözümün öncü gücü olacağız.

İnadına savaş diyenlere karşı 74 milyonla barış diyeceğiz. Savaşa harcanan vergiler, silah tüccarlarına giden paralar, halkın refahına sunulacak

Krizin faturasını halka çıkarma alışkanlığı içinde olanlar bilsinki bu eşit olmayan adaletsiz vergi düzeni böyle sürmeyecek, değiştireceğiz.

PIRLANTADA SIFIR VERGİ

Akaryakıt,doğalgaz yüzde 66, cep 57,tekel ürünleri 80, pırlantada sıfır vergi diyenleri, dayatanları şaşırtacağız, BDP/Blok ezber bozacak

YANDAŞLARA YAĞMA HASAN BÖREĞİ

BDP/Blok bu gelir dağılımı adaletsizliğine son verecek. Kazanandan vergiyi alacak, yok öyle başbakanın yandaşlarına yağma hasanın böreği.

28 holding Türkiyeyi sömürüyor, gelirin yüzde 80'ni kapıyor vergisi de yüzde 20. Yani emekçiden direkt ve ındriket alınan vergi yüzde 80

İşçiler, memurlar kaynakta stopajdan yüzde 27 vergisi kesiliyor. Kurumlar vergisini AKP 35'ten 20'ye indirdi. 17 banka gelir rekortmeni oldu.

Türkiye'de vergi verenlerve vermeyenler kim biliyormusunuz? Bütçenin yüzde 80 vergisi dolaylı vergiler KDV+ÖTV gibi, emekçi halktan alınıyor."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.