Erdoğan'dan Gökgöz'e Sorular

CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan, AKP İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz’ün, “CHP, PKK’ya destek verenleri milletvekili adayı gösteriyor” şeklinde iddialarda bulunarak, CHP’yi, PKK ile işbirliği yapmakla suçlamıştı. Bu açıklamaları sert bir dille eleştiren CHP’li

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Haziran 2011 09:22
Erdoğan'dan Gökgöz'e Sorular

 İşte o sorular:

“İmralı’yla görüşülüyor denildiğinde, sayın başbakan çok terbiyesiz, küstah laflar kullanarak o gün için sayın genel başkanımızı eleştirmişti. Arkasından döndü, devlet görüşüyor dedi. Arkasından bütün siyasi iktidarlar görüşmüş dedi. Şimdi İmralı ile görüşeceksin, oturacaksın, müzakere yapacaksın, arkasından diyeceksin ki, il başkanı diyecek ki “CHP, PKK ile işbirliği yapıyor” . Buna kargalar bile güler. Türkiye’de bir açılım olayı yaşadık, bunu Türkiye, Isparta halkı unuttu mu? bu açılım durup dururken olmadı, oturup İmralı’yla, Kandille, Almanya’yla, yurt dışı bağlantılarla, PKK’nın bağlantılarıyla, örgütlerle oturup müzakere ederek, pazarlığa içişleri bakanı görüşmedi mi? Nitekim, en son Habur olayı yaşandığında milis kıyafetiyle şehir şehir insanlar gezerken, sayın başbakan çıkıp da işte ne güzel açılım, demokrasi budur demedi mi? Arkasından Türkiye’nin dört bir yanında şehit anaları isyan ederken, olayı kapatmadılar mı? Almanya’dan uçak hazırlandı, Türkiye’nin İstanbul’daki havaalanına yine PKK’lılar gelmeyecek miydi? Şimdi galiba il başkanı bunları unuttu, halkın da bunları unuttuğunu zannediyor. Peki, CHP o gün içinde ona da karşı gelmişti. Biz karşı değiliz televizyona. Ama TC devleti, tek bir dil yayın üzerinde yayın yapar demiştik. Fakat Türkçe kanal açılır, yayın yapılır ya da özel bir şahıs bir kanal kurar, orda Kürtçe yayın da yapar, başka türlü yayın da yapar. RTÜK onu denetler. Biz dedik ki etnik köken üzerinden ya da bir din üzerinden devlet yayın yapacak olursa, Türkiye’de yarın endişeler doğurur dedik, bugün CHP’nin haklılığı ortaya çıkmadı mı? Peki bunu yapan AKP iktidarı ve il başkanı bunu unuttu mu? veya Isparta halkı unuttu mu? şimdi konuşurken, biraz gerçeklere bakacaksın. Yaşadığın olaylara bakacaksın, karşındaki insana ona göre laf söyleyeceksin. Peki içişleri bakanı ogünkü BDP’nin genel başkanı Ahmet Türk’le Atatürk Orman Çiftliğinde gizli görüşme yaptı mı yapmadı mı? Daha sonra görüşme yaptık da biz bu konuyu görüşmedik dedi mi demedi mi? Ne konuştular, sohbet mi ettiler, arkadaşlar mıydı? Sen orada bakan sıfatında görüştün. Ne pazarlık ettin acaba? Peki, sayın başbakan, o gün mecliste PKK’ya terör örgütü demeden ben siyasi parti ile görüşmem dedi mi demedi mi? Türkiye şahit dedi. Genel başkanımız bir gün mecliste o günkü arkadaşlarla bir araya gelmemiştir. Bir tanesine merhaba dememişlerdir. Çünkü PKK’ya terör örgütü demedikleri için. Ama başbakan, TBMM’de odasında görüştü mü, görüştü. Görüştüğünde ne dedi, ben başbakan olarak görüşmedim, AKP genel başkanı olarak görüştüm dedi. Acaba sayın genel başkan o saatte başbakanlıktan istifa mı etmişti birkaç saatliğine. Türk halkını bu kadar rencide eden bir olayı unutacaksın, CHP’ya çamur atacaksın. E insaf….bir soru daha sayın il başkanına. Her seferinde sayın başbakan, gerek yurt içi gerek yurt dışında her gittiği yerde benim de 70-80 tane Kürt millet vekilim var, AKP’nin içinde, onlar da onların hakkını savunuyor, arıyor diyor mu demiyor mu?”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum