Erdoğan’ın Gerçekleri Örtecek Gücü Kalmadı

Dışişleri Komisyonu Üyesi, CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, 17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu’nun ardından yaşanan sürece ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ocak 2014 14:43
Erdoğan’ın Gerçekleri Örtecek Gücü Kalmadı

Dışişleri Komisyonu Üyesi, Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, 17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu’nun ardından yaşanan sürece ilişkin Kanal B ekranlarında yayınlanan Güncel programında önemli açıklamalarda bulundu. Hükümete yüklenen Öner, Erdoğan’ın kendini devlet yerine koyarak, oğlu Bilal Erdoğan’ı koruma altına aldığını ifade etti.

Başbakan’ın sürekli olarak “Benim Valim, benim Genelkurmay Başkanım, benim Hâkimim, benim Savcım, benim Bakanım” dediğini anımsatan Ali Haydar Öner, “Sen kimsin?” diye sordu. Erdoğan’ın kendini devlet yerine koyarak uçağına bindirdiği her kişiyi istediği makama oturtma hakkını kendinde gördüğünü vurgulayan Öner şu açıklamaları yaptı:

AMAN SELAMİ…
“Aksaray Valisi Sayın Selami Altınok olayda adı geçen kişi tarafından geçici olarak görevlendirilmiştir. Ama asıl işlem Bakanlar Kurulu kararı ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın onayıdır. Hala Altınok’un Aksaray Valiliğinden alınıp İstanbul Emniyet Müdürlüğünde görevlendirildiğine dair bir Bakanlar Kurulu kararı, hele hele Sayın Cumhurbaşkanı’nın onayı yoktur. Başbakan, ‘Ben uçağıma aldım geldim, emniyet müdürlüğü koltuğuna oturttum. Aman Selami Bilal’ime dokunma’ diyor. Bu aşamaya geldi. Bu çok gayrı ciddi bir durumdur.

KİMSE BABANIN UŞAĞI DEĞİL
“Başbakan uçağına bindirdiği her kişiyi istediği makama oturtamaz. ‘Ben devletim’ diyemez ama ben devletim deme aşamasında. Başbakan sıfatıyla senin bazı yetkilerin var ama hiç kimse senin babanın uşağı değil. Çiftliğinin kâhyası da değil. Sayın Başbakan bir defa üslubunu bir devlet adamına yakışır hale dönüştürmek zorunda.”

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDILAR
“Savcıların kolluk güçleri üzerinde adli amirlik sıfatları vardır. Adli amir sıfatıyla savcılar, polis güçlerine, Jandarma güçlerine, yeri geldiğinde gümrük görevlilerine ve üzerlerinde kolluk görevi olanlara talimat verme yetkisi vardır. Bu yetkiyi Vali kaldıramaz, İçişleri Bakanı kaldıramaz, Adalet Bakanı kaldıramaz, Başbakan kaldıramaz… Verilen görevlerin yerine getirilmesi yükümlülüğü vardır. Operasyonları yürütenlerin görevden alınmaları, görevi kötüye kullanmaktır.”

“GERÇEKLERİ ÖRTECEK GÜCÜ YOK”
“Abraham Lincoln’ün bir sözü var; ‘Bir kişiyi her zaman aldatabilirsiniz, herkesi bir zaman aldatabilirsiniz ama herkesi her zaman aldatamazsınız.’ Herkesi her zaman aldatmanın peşinde olan başbakanın gerçekleri örtecek gücü kalmamıştır.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum