Ergin: İşsizler İş Beğenmiyor

Türkiye’nin en büyük problemi olarak işsizlik gösteriliyor. Ancak madalyonun diğer yüzünde ise işsizler iş beğenmiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Haziran 2012 10:43
Ergin: İşsizler İş Beğenmiyor

Kuruma kayıtlı 117 adet açık iş pozisyonu olduğunu dile getiren İş-Kur İl Müdürü Hüseyin Ergin, “Kurumumuza işsizler geliyor. Hepsi evrak işi veya bunun gibi rahat işlerde çalışmak istiyorlar. İşsizler güç ve kuvvet harcamayacağı rahat işler istiyor. Ama teknoloji çağındayız. Artık evraklar internet ortamında gönderiliyor. Evrak getirip götürecek işler kalmadı. Biz işverenlerin istediği niteliklerde personel arıyoruz. Bu noktada işsizlerimizi yönlendiriyoruz ama onlar rahat işlerde çalışmak istiyor. İşte iş ve meslek danışmanlarımızda buraya gelen işsizlerin niteliklerine göre işler bulmaya çalışıyor. Şu anda kurumumuzda 117 açık iş pozisyonu mevcut. Ama buralara kolaylıkla yerleştirme yapamıyoruz” dedi.

Yaşananlara düzenlenen bir istihdam garantili kursu örnek gösterdi. Tüfek imalatı yapan bir için 134 kişiyi davet ettiklerini belirten İş-Kur İl Müdürü Ergin, kursa sadece 9 kişinin katıldığını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.