Erkan Mumcu Uzun Süren Sessizliğini Bozdu / Video İzle

Erkan Mumcu Uzun Süren Sessizliğini Bozdu

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Temmuz 2019 01:35
Erkan Mumcu Uzun Süren Sessizliğini Bozdu / Video İzle

Türkiye, AKP'nin içinden çıkması beklenen yeni partileri tartışıyor. Eski Bakan Ali Babacan önderliğindeki siyasi oluşum ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hazırladığı siyasi hareket için Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez geçen hafta konuştu.

Erdoğan, geçmişte AKP içinden kopanları hatırlatarak "tarih oldular" ifadelerini kullandı. Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, 2005 yılında AKP'den ayrılarak Anavatan Partisi'nin başına geçen ve Türkiye siyasetinin en kritik anlarına tanıklık eden eski Bakan Erkan Mumcu ile konuştu.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı ve eski Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu, AKP'den ayrılık sürecini ve siyaset sahnesinin son 14 yılında yaşadıklarını anlattı. Uzun süren suskunluğunun gerekçesini "konuşacak mecra bulamamak" ifadeleriyle açıklayan Erkan Mumcu, Ergenekon savcılarının kendisinin adına iddianamelerde yer verdiğini ancak bunu tehdit olarak algılamadığını söyledi. 2004 yılında Bakanlar Kurulu'nda "paralel devlet yapılanması kurulduğunu" söylediğini anlatan Mumcu, 2007 yılında seçimlere sokulmamasını "kumpas" kavramıyla açıkladı.

2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimindeki krizi için "367 kumpası" ifadesini kullanan Mumcu, krizin 2005'te hazırlandığını ve operasyonun içerisinde FETÖ'nün de olduğunu söyledi. 367 krizinin Recep Tayyip Erdoğan'a karşı Abdullah Gül seçeneğini ortaya çıkarmak için hazırlandığını ifade eden Mumcu, operasyonun içerisinde Bülent Arınç'ın da olduğunu iddia etti.

"O koalisyonun hala çalıştığını düşünüyorum" diyerek bugüne gönderme yaptı. Mumcu, ANAP-DYP koalisyonunun bozulması sürecinde Mehmet Ağar'ın şantaja uğradığına inandığını söylerken, Ağar'ın bu sayede Susurluk davasından kolay yolla kurtulduğunu iddia etti. 2007 yılında Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olması durumunda ona oy vereceklerini Erdoğan'a söylediğini anlatan Mumcu, "bir aile içi suç yaşandı hala örtmeye çalışıyorlar" yorumunu yaptı. Erdoğan ile dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın bir mutabakat kurduğunu ancak mutabakatı Arınç-Gül ikilisinin bozduğunu söyleyen Mumcu, "Arınç, Erdoğan'ı Gül'e mecbur etti" tespitinde bulundu.

Ergenekon operasyonlarını 2004 YAŞ kararlarında alınan Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın Kolordu Komutanlığı'na çıkarılması kararının tetiklediğini söyleyen Mumcu, operasyonla ordunun ABD inisiyatifi dışına çıkmasının engellendiğini iddia etti. "Asıl hesap vermesi gerek adam Abdullah Gül" diyen Mumcu, Gül için "Majestelerinin valisi" ifadesini kullandı. Mumcu, "yanlışıyla eğrisiyle doğrusuyla Tayyip Erdoğan daha hakiki bir adam ama öteki arkadaş (Gül) öyle değil" dedi.

Erkan Mumcu, siyaseten karşılaştığı ve kendisinin "yavşaklık" diye tanımladığı davranışları da eleştirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.