Erkek Nüfusu Son 6 Yılda 10 Bin Azaldı

Nüfus üzerine çalışma yapan bir şirketin son araştırmasına göre Isparta’da son 6 yılda kadın nüfusu 8 bin artarken, erkek nüfusunda 10 bin azalma yaşandı. Şirket Isparta için “Bu ile nüfus artış hızı hiç uğramadı” yorumunda bulundu.

Yayınlanma:
Erkek Nüfusu Son 6 Yılda 10 Bin Azaldı

Türkiye’nin yaşanabilir iller sıralamasında hep ilk 5 içinde yer alan Isparta aynı başarıyı nüfusta gösteremedi. Her yönüyle 81 il arasından ilk 5’e girmeyi başaran Isparta’nın aslında yaşamak için tercih edilmeyen bir il olduğu ortaya çıktı. Bu veriler ulusal bir şirketin son yapmış olduğu araştırmada saptandı. Şirket, ülke genelindeki 81 ilin son 6 yıldaki nüfus artış hızlarını inceledi.

ERKEKLER ISPARTA’DAN KAÇIYOR MU?

Şirketin ortaya koyduğu veriler deyim yerindeyse illeri alarma geçirdi. Nüfusu artan birçok ilde aslında durumun öyle olmadığı ortaya çıktı. Özellikle bayanlarla erkeklerin nüfus durumları görenleri hayrete düşürüyor. Verilerde en ürkütücü sonuç Isparta için çıktı. İlimizde son 6 yılda genel itibariyle nüfus artsa da erkek nüfusu ciddi anlamda düşüş yaşamış durumda. Araştırmaya göre Isparta’da son 6 yılda bayan nüfusu 8 bin artış gösterirken erkek nüfusu ise 10 bin azalmış durumda.

İŞ BULAMAYAN GİDİYOR

Şirket erkek nüfusun azalmasını göçe bağlıyor. Isparta’daki erkek nüfusunda 10 bin azalmanın iş sahalarının ve maaşın azlığı, hayat pahalılığı gibi etkenlerle azaldığını ileri sürüyor.

KOMŞU İLLERDE DURUM NE?

Öte yandan şirketin araştırmasında Isparta ile komşu illerimiz arasında da kıyas yapma imkânı ortaya çıktı. Isparta’nın son 6 yılı ile komşularımız Burdur, Afyonkarahisar ve Antalya arasında dağlar kadar fark var. Verilere göre Isparta göç veren bir il konumundayken komşularımız tam tersine göç alan iller kategorisinde yer aldı. Ayrıca yine komşu illerimizde erkek nüfusu artış gösteriyor. Şirket bu durumu da göç almaya bağlıyor ve bu illerin imkânlarının diğer illerden iyi olduğunu iddia ediyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum