Erken Seçimi Değerlendirdiler

İl Başkanlarından Erken Seçim Değerlendirmesi

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ağustos 2015 14:02
Erken Seçimi Değerlendirdiler

7 Haziran seçimin ardından hükümet kurma belirsizliği erken seçimle sonuçlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partilerin koalisyon görüşmelerinden sonuç alamamasının ardından dün yaptığı açıklamada 1 Kasım Pazar günü erken seçim yapılacağını açıkladı. Isparta’daki siyasi parti temsilcileri de bu açıklama ilk tepkilerini ortaya koydular.

KOALİSYONU İSTEMEYEN PARTİLER DEĞİL CUMHURBAŞKANIDIR
MHP İl Başkanı İsa Yalçın, partisinin böyle bir dönemde seçime gidilmesinin sakıncılarını hep ortaya koyduğunu ifade ederek, “Bugün halen bir takım çalışmaların ihtimali az olsa da devam ederken, böyle bir açıklamanın yapılması bu ülkede koalisyon istemeyenin siyasi partiler değil de Cumhurbaşkanı olduğu bir kez daha ortaya çıkarmıştır. MHP ve CHP hükümetin kurulması yönünde çalışmalar yaptılar ama hükümet kurulmasını engelleyen bellidir. Beştepe’den de böyle bir açıklama gelmesi bizim söylediklerimizi doğrular niteliktedir” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI KEYFİ DAVRANDI
CHP İl Başkanı Senayi Demirkol da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hükümet kurma görevini Kemal Kılıçdaroğlu’na vermesi gerektiğini söyledi. Demirkol, “Bu şartlar altında ülke menfaatleri açısından erken seçim doğru değil. Temayüller gereği hükümet kurma görevi CHP’ye verilmesi gerekirdi. Cumhurbaşkanı keyfi davrandı. Tabiî ki biz her an için erken seçime hazırız” dedi.

MUHALEFET GERİYE DÖNMEYE YÖNELİK ŞARTLARLA MASAYA OTURDU
AK Parti İl Başkanı Osman Zabun ise, erken seçim kararını ‘Milletimize ve memleketimize hayırlı olsun” ifadesiyle değerlendirdi. Milletin 7 Haziran’da iradesini ortaya koyduğunu belirten Zabun, koalisyondan olumsuz sonuç çıkması konusunda muhalefete yüklendi. Zabun şunları söyledi: “Başta Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu olmak üzere partimiz milli iradeye saygı göstererek, gerekli girişim ve çabaları gösterdi. Koalisyon arayışlarını gerçekleştirdi. Bu koalisyon arayışlarında temel prensibimiz Türkiye’nin 13 yılda hem siyasal hem de ekonomik anlamdaki kazanımlarını daha ileriye taşıyacak bir prensip üzerinden hareket ettik. Özellikle muhalefet cephesi Türkiye’nin daha ileriye gidişi yerine geriye dönmeye yönelik şartlarla masaya oturdu. AK Parti milletten aldığı güçle bu süreç içerisinde ülke menfaati neyse onun arayışını gerçekleştirdi. Maalesef sonuçsuz kaldı. Demokrasilerde çere tükenmez. Bu çıkmaz sokakları açacak yegane güç millet iradesidir. 14 yıllık siyasi hayatımız boyunca millet irademizden herhangi başka güç ve vesayet organı kabul etmedik.

TEŞKİLAT OLARAK HAZIRIZ
Isparta teşkilatı olarak da sürekli siyasi prensibimiz bir seçim bittiğinde diğer seçime hazırlanmak noktasındadır. Bu konuda teşkilat olarak sürece hazırız. İnşallah milletimiz gözler önünde yaşananları değerlendirmektedir. Önümüzdeki seçimde en doğru kararı vereceğine inanıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.