Erkenden Yaşlanmak İstemiyorsanız

Sağlıklı ve geç yaşlanmak elinizde. İşte dikkat etmeniz gerekenler;

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Haziran 2013 12:35
Erkenden Yaşlanmak İstemiyorsanız

ŞEKER: Aşırı şeker vücutta var olduğunda cildiniz sert ve hiç de esnek olmayan bir görünüme sahip olur.

TRANS YAĞLAR: Şeker gibi trans yağlar da cildi sertleştirir ve esnek yapısını bozar.

TUZ: Aşırı tuz vücudu kurutur. Susuz kaldığınızda yorgun ve yıpranmış görünmenize sebep olur.

YAPAY TATLANDIRICI: Yapay tatlandırıcılar baş ve eklem ağrısı ile ilişkilidir. İlerleyen yaşınızda bu ağrılarla uğraşmamak için uzak durun.

ALKOL: Alkol vücudun kırışık bir görünüm kazanmasına sebep olur. Vücutta ilerleyen zamanlarda kalıcı kızarıklıklar da oluşturabilir.

KIZARMIŞ GIDALAR: Derideki canlı hücrelerin ölmesinin başlıca sebeplerindendir. Kişinin derisinin kırışık ve yıpranmış bir görünüm kazanmasına sebep olur.

SODA: Sodayı aşırı tüketmek vücudun ve cildin canlılığını kaybetmesine, yorgun görünmesine sebep olur.

KAHVE: Sürekli içilen kahve ve alınan kafeinli ürünler yorgun ve yıpranmış bir görünüme sahip olmanıza sebep olurken, vücudunuzu da kurutur.

ENERJİ İÇECEKLERİ: Enerji içeceklerinin dişe verdiği zarar sodanın verdiği zararın 8 katı fazla. İleriki yaşlarda daha da önem kazanacak olan dişleriniz bu içecekler sebebiyle sarı ve sağlıksız görünüme sebep olur.

GÜNEŞLE ARANIZA MESAFE KOYUN: Yaz aylarında mümkün oldukça 11.00 - 16.00 saatleri arasında çıkmayın. Muhakkak güneş koruyucu kullanın.

YEŞİL ÇAY: Günde 1 kupa yeşil çay içmek, kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor ve kolesterolün dengede olmasını sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.