Eşinin Hastalığı İçin Eşek Aldı, Çiftlik Kurdu

Eşinin Hastalığı İçin Eşek Aldı, Çiftlik Kurdu

Yayınlanma:
Eşinin Hastalığı İçin Eşek Aldı, Çiftlik Kurdu

Kanser hastası eşinin tedavisine eşek sütünün faydalı olacağını düşünerek bir eşek alan Yakup Zambak, ürüne artan talep üzerine eşek çiftliği kurdu.

Çarşı merkezinde bir iş yerinde çalışan Yakup Zambak’ın eşine akciğer kanseri teşhisi konuldu. Çok uzun süren tedavinin ardından eşek sütünün kanser hastalığına iyi geldiğini duyan Zambak, hastanede tedavisi süren eşine eşek sütü içirmeye başladı. Eşek sütünün kanser hastalıklarını yenmede etkili olduğunu gören Zambak, köyünde çiftlik kurdu ve eşek sayısını 60’a yükseltti. Çiftliğindeki eşeklerden elde ettiği sütün litresini 100 liradan sattığını bildiren Zambak, ''Talebi karşılamakta zorlanıyorum. Isparta'nın dışında Ankara, Zonguldak, Burdur, İstanbul ve Afyonkarahisar'dan müşterilerim var” dedi.

‘TEDAVİ EDEN DOKTORLARDA KULLANDI’
Filiz Zambak’ın kanser tedavisi sırasında eşek sütü ile hastalığı yendiğini gören doktorlar, aynı tedaviyi çocuklarına uyguladığını ifade eden Yakup Zambak, astım hastası olan çocukları eşek sütü ile iyileştiğini söyledi. Zambak “Karım akciğer kanseriydi. Çok uzun süre tedavi yöntemleri aradık. Hastanede eşim tedavi görürken eşek sütünün faydalı olduğunu duydum ve doktora sordum. Doktor izin vermedi ama benim son çarem olarak o sütü almak ve eşime içirmekti. Sütü içtikten 2 gün sonra karımda iyileşmeye yönelik belirtiler gördük. Yataktan kalkamayan ve her gün öksürük şikayetleri olan eşim günden güne iyileşmeye başladı. Bu sütün faydalarını gördüğüm için hemen bir çiftlik kurdum. Yasal olmayan bir iş yapıyorum ama şu anda kansere yönelik bir ilaç üretilemediği için ben yardımcı olmaya çalışıyorum. Kanser tedavisinin yanı sıra her gün eşek sütü içen eşim tam olarak iyileşti. Hastaneye kontrol amaçlı gittiğimiz zaman doktorlar eşimin kanseri tamamen yendiğini söyledi. Hastanede eşimin eşek sütü ile iyileştiğini gören doktorlarda kendi çocuklarına süt aldılar. Astım hastası olan çocukları eşek sütü ile iyileşti.

‘SDÜ İLE BERABER ÇALIŞIYORUM’
Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zübeyde Öner ile birlikte çalıştıklarını belirten Zambak “ 60 adet eşeğim var. Yaz aylarında süt sıkıntımız olmuyor ama kış aylarında biraz sıkıntı çekiyoruz. Bir hayvandan 150-200 gram arasında süt alıyorum. Yaz aylarında ise bu rakam bir litreye kadar çıkıyor ve kilosunu 100 liradan satıyorum. Yaz aylarında kış ayları için süt stokluyorum. Bu sütleri -35 derecede şokluyorum. Yaptığımız işin yasal olmadığını biliyorum ama ben insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Ben 3,5 senedir eşek sütü satıyorum. Türkiye’de bu işi ilk Kırklareli’nde bir doktor yapıyordu. Bende Türkiye’de bu işi yapan ikinci kişiyim” ifadelerini kullandı.

‘HER DERDE DEVA SABUN’
Eşek sütünden sabun yaparak Türkiye’nin her köşesine satan Zambak, yaptığı sabunun sedef ve egzama hastalıklarına faydası olduğu gibi yüzdeki lekeleri de kaybettiğini belirtti. Zambak “Eşek sütünden sabun da yapıyorum. Süt, zeytinyağı ve kostik malzemelerini karıştırarak sabun yapıyorum. İstanbul Mısır Çarşısında en lüks sabun mağazasında benim sabunlarım satılıyor. 120 gram olarak ayarladığım sabun kuruyunca 70 grama düşüyor ve 10 liraya satıyorum. Korelilerin çok ilgisini çekti ve Geçen hafta Kore’den geldiler. Bizimle çalışmak istiyorlar. Eşeğin doğum yaparken bir salgısı oluşuyor. O salgıdan krem yapıyorlar. Daha önceden atın salgısından yapıyorlarmış ama eşeğin salgısı daha verimli olacağından bahsettiler. İlerleyen zamanlarda krem yapımı için Korelilerle de çalışacağım” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.