Eski Başkanlar Yine Mahkemelik Oldular

Başkan Yusuf Ziya Günaydın döneminde yapılıp, Hasan Balaman döneminde yıktırılan cam kafe duruşmasında roller değişti. Belediyeyi zarar uğratma suçlamasıyla şimdi de Balaman, Günaydın hakkında dava açmaya hazırlanıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2011 01:58
Eski Başkanlar Yine Mahkemelik Oldular

Yusuf Ziya Günaydın’ın birinci belediye başkanlığı döneminde Atatürk Parkı’na yaptırdığı cam kafeyi yıktıran eski Belediye Başkanı Hasan Balaman hakkında, belediyeyi zarar uğratmak suçlamasıyla açtığı dava mahkeme tarafından reddedildi.

Günaydın, döneminde cam kafenin yapılması için Antalya Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan izin alınmadığı anlaşıldığından bu kez Balaman, Günaydın hakkında dava açmaya hazırlanıyor Park Kafe adıyla işletilen Valilik karşısındaki çay bahçesine Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın ilk döneminde yaptırılan cam kafe, bir önceki Belediye Başkanı Hasan Balaman ile Başkan Günaydın’ın mahkemelik olmasına neden oldu.

10 YILLIĞINA KİRALANDI
Her şey Günaydın’ın ilk döneminde bu parkın tam ortasına cam kafe yaptırmasıyla başladı. 2004 yerel seçimlerinde Hasan Balaman göreve gelince cam kafenin, elektrik, su, tuvalet gibi eksikliklerinden ötürü işletmeye açılması imkansız hale gelince parkın 10 yıllığına kiralama ihalesine çıktı.

YENİ PROJE HAZIRLANDI
İhaleyi o tarihte Selene Turizm şirketi işletmecileri aldı. Şirketin yetkilileri bu projenin işletilemeyeceğine kanaat getirince Balaman yönetimindeki belediye döneminde cam kafe yıkıldı ve yeni proje hazırlandı. İki katlı kapalı mekandan oluşan projenin maliyetini de ihaleyi alan firma üstlendi.

BALAMAN DAVALIK OLDU
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yeniden seçildikten sonra Balaman’ın, park içinde kendisi döneminde yapılmış cam kafeyi yıkarak belediyeyi zarara uğrattığı ve proje maliyeti olan yaklaşık 200 bin TL’nin Balaman’dan alınması için 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açtı.

İZİN ALINMAMIŞ
Ancak duruşmanın sürdüğü sırada Günaydın döneminde yapılan cam kafenin SİT alanı içerisinde yer alan parka Antalya Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan izin alınmadan yapıldığı ortaya çıktı. Buna karşılık, ihaleyi alan firma tarafından yapılan projenin Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan alınan izin üzerine yapıldığı anlaşıldı. Bunun üzerine 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, 29 Eylül 2011 tarihinde görülen duruşmada davanın reddine karar verdi.

DAVACI DAVALI DEĞİŞTİ
Fakat bu kez de davalı davacı arasında roller değişti. Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman’ın, Yusuf Ziya Günaydın hakkında SİT alanına kaçak yapı yaparak belediyeyi zarara uğratmak suçlaması ve doğan zarar bedeli olan yaklaşık 200 bin TL’nin Günaydın’dan tahsil edilmesi için dava açmaya hazırlandığı öğrenildi. Bu davanın nasıl sonuçlanacağı merak konusu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum