Eski Enstitü, Oldu İstasyon Müdürlüğü !

Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü, Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü Oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Haziran 2011 13:03
Eski Enstitü, Oldu İstasyon Müdürlüğü !

Eğirdir Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün ise Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'ne dönüştürüldüğü bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın teşkilat ve görevleri hakkında kanun hükmünde kararnamesiyle yeniden yapılandırılan Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'ne bağlı kurumlar arasında Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün yer almadığı, Eğirdir Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün ise Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'ne dönüştürüldüğü bildirildi.

Eğirdir Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Enver Murat Dolunay, yaptığı açıklamada, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın yeniden yapılandırılması kapsamında önceki gün resmi gazetede yapılan açıklamaya göre Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'ne bağlı olan kurumlarının "Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü" olarak değil, "Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü" olarak yer aldığını belirtti.

Beklemedikleri bir kararla karşılaştıklarını söyleyen Dolunay, Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü olarak bugüne kadar çeşitli araştırma çalışmalarına imza attıklarını ve meyvecilik başta olmak üzeri zirai alanda çiftçilere önemli ölçüde yol gösterici olduklarını belirtti. İstasyon haline dönmeleri durumunda faaliyetlerinin de kısıtlanacağını ifade eden Dolunay, ancak henüz kurumdaki değişiklik hakkında net bilgi sahibi olmadıklarını kaydetti.

Eğirdir'de Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü'nün ise yeniden yapılandırma kapsamında yayınlanan kararda hiç isminin geçmediğini ve bu durum da bu kurumun kapandığını gösterdiğini işaret eden Dolunay, "Eğirdir hem meyve bahçeleri hem de su ürünleri açısından önemli bir ilçe. İki enstitü birleştirilebilirdi" dedi.

Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Hasan Bostan da yaptığı açıklamada, resmi gazetede yapılan açıklamaya göre yeni yapılandırma kararında kendi kurumlarının ismini göremediklerini ve bu durumda kurumun kapandığının işaret edildiğini aktardı. Kurumun 1986 yılında kurulduğunu ve 1987 yılından bu yana ülke genelindeki balık stokları, su kirliliği, kalitesi, balık üretimi, hastalıkları konularında başarılı çalışmaları bulunduğunu belirten Bostan, bu kurumun şu anda nasıl bir hizmet vereceği konusunda net bilgiye sahip olmadıklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum