Eski Günlerine Kavuştu

Eski Günlerine Kavuştu

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Aralık 2019 11:22
Eski Günlerine Kavuştu

Isparta’nın tarihinden gelen ancak geçmiş yıllarda suyu şehir içi şebekeye bağlanan meşhur Karpuz Çeşmesi, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatıyla eski günlerine kavuşturuldu.

Yenice Mahallesi Andık’taki Akyokuş Kaynağından 2600 metrelik yeni bir hat çekilerek geleneksel kaynak suyu Karpuz Çeşmesinden tekrar akmaya başladı. Vatandaşlar bu durumu ‘Efsane geri döndü’ diyerek özetledi. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Karpuz Çeşmesinin eski günlerine kavuşturulduğunu söylerken, bu suyun ayrıca yine bölgedeki mevcut 4 ayrı çeşme ile hat üzerinde belirlenen 2 yeni noktadan da halkın kullanımına sunulacağının müjdesini verdi.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatlarıyla çalışmalarına başlanan ve perşembe günü itibariyle eski günlerde olduğu gibi Karpuz Çeşmesinden geleneksel kaynak suyu akmaya başladı.
Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünce Yenice Andık’taki Akyokuş Kaynağından çıkan ve halk arasında Karpuz Çeşmesi olarak bilinen geleneksel kaynak suyunun şehre getirilmesi amacıyla toplam 2600 metrelik yeni bir hat çalışması gerçekleştirildi. Hat çalışmaları Yenice, Doğancı, Turan, Yayla ve Pirimehmet Mahallelerinden geçerek Mimar Sinan Caminin yanı başında yer alan Tarihi Üzüm Pazarı girişindeki çeşmesine ulaştırıldı.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ispartalıların geçmişte olduğu gibi geleneksel kaynak suyunu rahatlıkla kullanabileceğini söyledi. Bu arada Karpuz Çeşmesinden akan geleneksel kaynak suyu aynı zamanda çeşmenin karşısında bulunan diğer çeşme, Mimar Sinan Cami giriş kapısındaki çeşme, Kaymakkapı Meydanı otobüs durakları yanındaki kart dolum tesisi önündeki çeşmeden de akacak. Bunun yanında yine, Kavaklı Cami giriş bölgesi, eski Devlet Hastanesi bölgesi ile Hızırbey Mahallesi bölgesindeki bir park alanında oluşturulacak çeşmelerden de içilebilecek.
Geleneksel kaynak suyunun tekrar Karpuz Çeşmesine ulaşmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getiren vatandaşlarda şunları söyledi: “Karpuz Çeşmesinin suyu çok meşhurdu. Buradan su içenler Isparta’da kalır efsanesi var. Başkanımız söz vermişti, eski kaynak suyumuza kavuştuk. Yapanlardan Allah razı olsun. Efsane geri geliyor. Eskiden suyumuz soğuktu, sonradan ısıttılar. Başkanımız tekrar soğuttu. Teşekkür ederiz. Eskiden bu suyumuz çok soğuktu karpuzu çatlatırdı. Halkımız için hayırlı olsun. Eski tarihi suya kavuşmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz. Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum