Eski İl Özel İdare Binası İçin Yıkım Kararı Alındı

Belediye Meclisi karar veremeyince İl Genel Meclisi B Planı'nı devreye soktu:

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Temmuz 2012 11:12
Eski İl Özel İdare Binası İçin Yıkım Kararı Alındı

Otel yapılmasına karar verilen Eski Özel İdare binasının avam proje teklifinin Belediye Meclisi’nde sürekli ertelenmesi üzerine İl Genel Meclisi sürpriz bir adım attı. Otel yapımını oy birliği kararıyla alan Meclis, binanın İdare imkanlarıyla yıkılması konusunda hemfikir oldu

B PLANI DEVREDE
Belediye Meclisi’nde MHP ve DP’li üyelerin bu alanın otel yapılmaması gerektiğine ilişkin açıklamaları İl Genel Meclisi’nin dünkü toplantısına damga vurdu. 4 partiden de üyelerin bulunduğu meclis üyeleri, avam proje teklifinin ertelenmesine tepki gösterdi. Meclis Başkanı Zabun’dan ‘Binayı yıkalım. Yolumuza bakalım’ önerisi geldi. Meclis bu teklifin gündeme alınmasını oy birliğiyle kabul etti.

MECLİS TEK SES
Gelinen süreçte işin çığırından çıktığın kaydeden Başkan Zabun, binayla ilgili otel kararının tüm meclis üyelerinin kararıyla alındığını iletti. MHP’li Artan, yaşanan sürece çok üzüldüklerini aktardı. CHP’li Lokman Kumcu, ‘Biriler bizi yok sayıyor’ derken AK Partili Fevzi Özdemir, “ortaya çıkacak esere engel olunuyor” görüşünü iletti.

YIKALIM TEKLİFİ
Haziran ayında yapılan olağanüstü Belediye Meclisi’nde de otel yapılmasına karar verilen Özel İdare binası ile ilgili avam proje teklifine ilişkin bir türlü karar çıkmaması İL Genel Meclis üyelerinin tepkisine neden oldu.

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, Eski Özel İdare binasıyla ilgili daha önce Belediye Meclisi’nin karar aldığını anımsatarak, “Meclislerin erteleme gibi bir yöntemi olamaz. Beğenmiyorsanız ret kararı verirsiniz. Gelinen nokta gerçekten üzüntü verici. Yapılan eleştiriler çok haksız. Meclisimiz bu konuyu karara bağladı. Alınan bu kararın farklı şekilde kamuoyuna yansıtılmasının üzüntüsünü duyuyoruz. Kat yüksekliği tartışılıyor halen. İyi de burayla ilgili daha önce alınan bir karar var. Kat yüksekliğinde serbest kat kararı alındı ve imara işlendi. 1500 metrekare alanda 15 katlı bina yaptığımızda burada bir sıkıntı yok. Belediye Meclisi karar almış plana işlenmiş daha ne tartışılıyor? ‘Bina üzerimize yıkılacak’ demenin mantığı nedir? Biz kendi cebimiz için bir şey istemiyoruz. Babamızın malı değil ki burası. Burada biz teklif verdik.

İstedik ki katkı sağlansın. Bu karar İl Genel Meclisi’nde tüm üyelerle ortak aldığımız bir karar. Biz beş yıldızlı otel yapacağız diye bir şey demedik. Projemizin zemin katında marka mağazalar olacak. Bir üst katında ofis rezidanslar yer alacak. Onun üstünde de butik otel tarzda bir şehir oteli olacak. Çok amaçlı salonlar, seyir terası, restoranlar olacak. Zemin katta asansörlü otopark olacak. Böyle bir proje düşünüldü ve bunun altına imza attık. Altına imza attığımız şeyin halen kat yüksekliği tartışılıyor. Siz bırakın diğer tartışmaları bizim burayla ilgili bir teklifimiz var onu değerlendirin. İl Genele Meclisi’nde oy birliğiyle alınan bir yerle ilgili otopark yapalım demenin bir anlamı yok. Ayrıca henüz nasıl yapılacağına da ilişkin bir karar vermedik. Önceliğimiz tabiî ki kendi imkanlarımızla yapmak. Oysa siz kendi algılarınızı oluşturup olur olmaz laflar söylüyorsunuz. Bizim farklı şekilde işi götürmemiz mümkün. Gelinen süreçte bu iş çığırından çıktı. Gelin yıkım faaliyetini değerlendirelim ve yıkım kararı alıp yolumuza bakalım” dedi.

MHP’Lİ ARTAN ELEŞTİRDİ
MHP’li Mustafa Artan da Isparta’nın kurumlar arasında dayanışmayı bir türlü beceremediğini belirterek, “Bu ilde ITSO Borsa ile, Belediye Meclisi İl Genel Meclis ile, Vali Ticaret Odası ile hep çatıştı ve Isparta yıllarını kaybetti. Biz o binayla ilgili Meclis’te tartışmalar yaptık. Şehrin merkezindeki o değerli arsanın Özel İdare için muhafaza edilmesinden yana tavır koyduk. Bu binanın bir an evvel faaliyete geçirilip sorunlara çözüm üretmesinden yana olduk. Özel İdare açısından değer bulması için ticari alana dönüştürülmesini istedik. Gelinen noktada biz de üzülüyoruz. Burası bizim babamızın malı değil. Bu arsa sizin olsa burayı otopark veya yeşil alan yapar mısınız? Veya iki katlı bina yapar mısınız? Ortada bir sürtüşme var biri yapıyor biri bozuyor. Bu anlayışı bir türlü çözemiyorum. O binanın daha değerli olmasını biz istedik. Belediye Meclisi’nin önceki tavrı daha sonra değişti. Vali ile Belediye Başkanı arasındaki ufak bir tartışmadan ötürü değişti. Kurumların başındakilere şahsi fikirlerinde ayrı düşmüş olabilir ancak kurumların kaderiyle oynayamazlar. Kendi şahıslarının adına karar veremezler. İl Genel ve Belediye meclislerinin Isparta menfaatleri doğrultusunda bir arada olmalı” dedi. Artan yıkım konusunda önce binanın utanç abidesi olarak kalmasını önerdi. Zabun , “Düşüncelerinize katılıyorum Sayın Artan. Ama burada bir adım atmak gerekiyor. Bir görsünler” dedi.

BİZİ YOK SAYIYORLAR
CHP’li Lokman Kumcu ise, “Otelin yanında rakı içilmesine karşıyım gibi bir ifade kullanıldı. Bu kadar sığ bir düşünce olamaz. Elimizden bazı değerler gidiyor sonra eyvah diyoruz. Sanki İl Genel Meclisi yok sayılmak isteniyor. Kişisel düşünüp duygusal davranıyorlar. Alınan kararlar karşısında bazılar dönüyor: biz de o dönenleri hayretle izliyoruz. Sanki İl Genel Meclisi üyelerinin meclis üyelerinden başka dostu yok gibi. Ayrıca aldığımız kararla ilgili kamuoyunun yeterince durduğuna inanmıyorum” diyerek Zabun’un önerisine onay verdi.

BİRİLERİ ENGEL OLUYOR
AK Partili Fevzi Özdemir de “Orada profesyonel bir firmaya anket yaptırdık. 2700 kişiye soruldu. Otel kararı çıktı. Buna göre hareket ettik: Halen oraya otopark yapılsın denmesine anlam veremiyorum. Orada 3 bin 500 metrekare arkada yer var. Otoparkı gidin oraya yapın. Buna karışmayız birileri şehir planlamacısı olduğunu söyleyip bizim söylediklerimizi anlamıyorlar. Birileri bu arsa üzerinde bir eser orta çıkmasını engelliyorlar. Biz orayı peşkeş çekiyorsak bunu söyleyenleri ispata davet ediyorum” dedi.

OYBİRİLİĞİYLE ‘YIKILSIN’
Tartışmaların ardından İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, binanın İdare imkanlarıyla yıkılması konusunun gündeme alınmasını istedi. Otel yapılması konusunu oy birliğiyle alan İl Genel Meclisi, binanın yıkılması konusunda da hem fikir oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum