Eski Özel İdare Binası İçin Karar Cuma'ya Kaldı

Isparta eski Özel İdare Binasının yerine otel yapılması gündemi dün toplanan belediye meclisinde görüşüldü. Konunun Cuma günü karara bağlanması bekleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ağustos 2012 13:03
Eski Özel İdare Binası İçin Karar Cuma'ya Kaldı

Isparta Belediye Meclisi Ağustos ayı birinci oturumunu dün gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen oturumda otel yapılması planlanan Özel İdare Binası ve SDÜ’de yapılması planlanan konutlar görüşüldü. 15 maddenin görüşüldüğü birinci oturumda 2 madde karar bağlandı. Diğer 13 madde ise ilgili komisyonlara havale edildi.

Bilindiği gibi Isparta kamuoyunda birçok kez tartışmalara neden olan otel yapımıyla ilgili İl Özel İdaresi, Belediye Meclisinden emsalin 16.5 yapılmasını istiyordu. Haziran ayında yapılan Belediye Meclis toplantısında tartışılan ancak karara bağlanamayan emsal artışı teklifinin Cuma günü karara bağlanması planlanıyor. Belediye Meclisinin dünkü yaptığı birinci oturumda Özel İdare Binası karara bağlanamayarak İmar Komisyonuna havale edildi.

Diğer taraftan iki aydır karar alınmayan ve ötelenen Süleyman Demirel Üniversitesi sahası içerisinde belirlenen bir alanda akademisyenler için konut yapılmasına dair imar değişikliği görüşüldü. SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun üniversite sahası içerisinde ağaçlık olarak kullanılan 80 bin m2'lik alanı akademisyenler için konut yapma projesi bulunuyor. Hatta Rektör İbicioğlu bu konuda ısrar ediyor. Kamuoyuna yansıyan haberlere göre; Bu projede hem yerel iktidardan hem de genel iktidar temsilcilerinden tepki alan SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu, yönünü, Ankara'ya çevirdiği ve Belediyenin 2 aydır ötelediği imar değişikliği talebini Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ilettiği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.