Eski Özel İdare Binası İçin Neyi Bekliyoruz?

Demokrat Gazetesi Isparta'nın önemli bir sorununu tekrar gündeme taşıdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Şubat 2012 12:37
Eski Özel İdare Binası İçin Neyi Bekliyoruz?

Otel yapılacak Özel İdare binası için hiçbir girişim yok!

İl Genel Meclisi’nin ortak aklı harekete geçirmesiyle otel yapılmasına karar verilen üstelik imar engeli de kaldırılan Eski Özel İdare binasının akıbetiyle ilgili bekleyiş sürüyor

Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılmasına karar verildikten sonra altı yıl boyunca atıl vaziyette kalan 2011 nisan ayında İl Genel Meclisi’nin tüm üyelerinin ortak kararıyla rantabl hale getirilmek istenen çarşının göbeğindeki Özel İdare binası ortada kalan cenazeyi andırıyor. Otel yapımına karar verildikten sonra 2012 yılı başına kadar hiç olmazsa proje ihalesine çıkılacağına kesin gözüyle bakılan binaya yönelik halen daha bir girişim olmadığı öğrenildi

Isparta’da ortak aklın ürünü olarak otel yapılmasına karar verilen Eski Özel İdare binasıyla ilgili aradan 10 ay geçmesine rağmen somut bir adım atılamadı. Bina halen atıl vaziyette bekliyor. Herkesin ortak sorusu şu: Bu cenazeyi kim kaldıracak?

MECLİSLER ORTAK TAVIR SERGİLEDİ

011 Nisan ayında yapılan anketten çıkan sonuca göre otel yapılmasına karar verilen eski özel idare binası için Belediye Meclisi’nden buranın kamusal alandan ticari alana çevrilmesi için imar tadilatı düzenlemesi istenmiş, uzun tartışmaların ardından her iki Meclis ortak tavır sergileyerek, Selçuklu mimari tarzında yapılacak ve kent dokusuyla uyuşacak bu projede birlikte hareket edilmesi yönünde mutabakata varmıştı.

Belediye Meclisi’nde yapılan imar tadilatına ilişkin yazının Meclis’e ulaşmasının ardından İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, bina için yeni bir proje hazırlanacağını ve yılbaşına kadar gelişme katetmek istediklerini iletmişti.

MİMARİ PROJE HAZIRLANACAKTI OLMADI

İl Genel Meclisi Başkanı Zabun, “Meclis olarak bu bina için çok hassasız. Belediye Meclisi de Ekim ayı toplantısında kararını aldı. Yılbaşına kadar mimari bir proje hazırlanacak. Bizde gerekli toplantıyı yapacağız. Oraya ne yapılabilecekse onu yapacağız. Bundan sonraki süreç, ihalenin hazırlığı olacak. Bu konuda yeni yıla girmeden Sayın Vali’nin toplantı yapması bekleniyor. Bu toplantıda, ihalenin hangi şartlarda yapılacağı, imar tadilatında dikkate alınacak konuların neler olacağı masaya yatırılacak. Ardından yap-işlet-devret ya da başka modellerle ihale yapılacak. Mimari proje gerçekleştirildikten sonra, ihaleye hangi koşullarda çıkılacağı da belli olacak” açıklamasında bulunmuştu.

VALİ ‘GÖNLÜM RAZI DEĞİL’ DEMİŞTİ

Vali Memduh Oğuz ise daha önce yaptığı açıklamalarda buranın atıl vaziyette kalmasına gönlünün razı olmadığını belirterek, otel yapılmasından yana tavır koymuştu. Basın Kulübü programında ise Vali Oğuz, otelin nasıl yapılacağına ilişkin soruya “İstanbul’dan tanıdığımız ünlü mimarlar var. Onları davet ettik. Gelip ön çalışma yapacaklar” demişti.

PROJE İHALESİNE BİLE ÇIKILAMADI

Ancak yetkililerin tüm bu açıklamalarına rağmen Özel İdare binasıyla ilgili bırakın kazma vurmayı proje ihalesine bile çıkılamadı. Kent merkezinin ortasında kalan binayla ilgili somut adımların ne zaman atılacağı, proje ihalesine ne zaman çıkılacağı, hangi yöntemle ihale edileceği, ilk kazmanın ne zaman vurulacağı yanıt bekleyen sorular olarak sıralanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum