Eski Özel İdare Binası İçin Yıkım Kararı Meclisten Çıktı

Eski Özel İdare binasının yıkılmasına ilişkin karar hiç bekletilmeden alındı. Karar Vali'nin onayına sunulacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Temmuz 2012 13:35
Eski Özel İdare Binası İçin Yıkım Kararı Meclisten Çıktı

Eski Özel İdare binasının yıkılmasına ilişkin karar hiç bekletilmeden alındı. Karar Vali'nin onayına sunulacak. Ardından İl Encümeni tarafından yıkımın yöntemi belirlenecek.

Otel yapılmasına karar verilen Eşik Özel İdare binasının avam projesi teklifinin Belediye Meclisi'nde peklemesi İl Genel Meclisi üyelerini yolundan döndürmedi. Haziran ayında gündeme gelen binanın yıkım önerisi, 5 gün içerisinde komisyonlar tarafından raporlanarak Meclisin önüne getirildi. Binanın yetkili makamlar tarafından onaylanmasının hemen ardından yıktırılması sağlanacak.

Plan Bütçe ile İmar ve Bayındırlık komisyonlarının ortak hazırladığı raporu AK Partili Nail Yaşar Akgül okudu. Akgül, '1970'li yıllarda yapılan eski Özel İdare hizmet binasının iç konumu, ısı yalıtım pozisyonu ve katların kullanımı açısından hiç uygun durumda bulunmaması, elden geçirilme mecburiyetinin olmaması nedeniyle bodrum ve zemin katta gerekli tadilatların yapılması için kiracılarına gerekçeli tahliye tebligatı gönderilmesiyle bugün gelinen sürecin başladığını söyledi.

Söz konusu binayla ilgili güçlendirme maliyetinin yeniden yapım maliyetine oranının yüzde 58,88'ine tekabül etmesi dolayısıyla güçlendirmenin mevcut duruma göre ekonomik olmayacağının anlaşıldığını belirten Akgül," Bu nedenle binanın yıktırılarak ilimizin kimliğine, tarihine, kültürüne, sosyoekonomik yapısına uygun bir projenin gerçekleştirilmesine karar verildi. Ancak Belediyemizce imar durumu ile ilgili düzenlemenin bugüne kadar yapılmaması nedeniyle bir sonuca ulaşılamayan taşınmazla ilgili İl Özel İdaresi hesap iş ve işlemlerini denetleyen Sayıştay denetçilerince tanzim edilen raporda hizmet binasının boş tutulması nedeniyle uğranılan gelir kaybı ve binada oluşmuş hasarın nedenlerinin açıklanması sorgu konusu oldu" dedi.

Akgül, bu nedenle depreme dayanıklı bulunmayan ve ayrıca mevcut haliyle de çağın ihtiyaçlarına yanıt verecek nitelikte olmayan İl Özel İdaresi eski hizmet binasının yetkili organlarca da onaylanacak şartname hükümleri doğrultusunda ivedilikle yıktırılması uygun görüldü" dedi. Bundan sonraki süreçte Meclisin aldığı karar Vali onayına sunulacak. İl Encümeni de yıkımın hangi yöntemle, (ihale, kendi imkanları) yapılacağına karar verecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum